Ondřej Horecký | 18. 8. 2013
Poptávka po českém medu roste, stejně jako cena
Předpovědi o špatném roku pro včelaře se s největší pravděpodobností nevyplní. Úroda medu sice bude slabší než vloni, ale ne až o tolik. Včelaři navíc mají hned několik důvodů k radosti.
Nižší...
Diana Zhang, Ondřej Horecký | 14. 8. 2013
Když přijde na potravinové skandály, Čína nemá ve světě konkurenci. Od smrtícího melaminu v mléčných produktech až po kontaminovaný med čínské úřady již dlouhou dobu dovolují, aby přes hranice země odcházely toxické potraviny.
Když...
Annie Wu, Ondřej Horecký | 10. 8. 2013
Čína se podle slov zástupce dozorových orgánů nepotřebuje řídit mezinárodními směrnicemi o bezpečnosti potravin a měla by si ustavit normy vlastní, protože se jedná o rozvojovou zemi. Náměstek ředitele Čínského státního střediska pro bezpečnost...
Ondřej Horecký | 6. 8. 2013
Potravinářství se nezdá na první pohled jako obvyklé odvětví pro působení mafie. Přesto se podvody v potravinářském průmyslu staly lákavým zdrojem příjmů pro organizované kriminální skupiny po celém světě. Ty tam jsou doby, kdy se organizovaný zločin...
Ondřej Horecký | 6. 8. 2013
Vědci pracující na vývoji umělého masa představili médiím první hamburger. Zároveň vyšla najevo i totožnost miliardáře, který výzkum podporuje. Na pondělní tiskové konferenci připomínající spíše televizní show předvedl nizozemský profesor Mark Post...
Zachary Stieber | 3. 8. 2013
Když Keňa zakázala dovoz geneticky modifikovaných organismů, byl to jeden z nejvíce komplexních kroků proti geneticky modifikovaným potravinám vně Evropy. Keňa tak dosud nikdy nepovolila komerční pěstování těchto organismů. Mnoho afrických zemí, včetně...
Ondřej Horecký | 24. 7. 2013
Podněty od spotřebitelů ke kontrole podezřelých potravin rostou meziročně o 100 procent. Svědčí to o rostoucím zájmu veřejnosti o kvalitu a bezpečnost potravin. Po řadě potravinových skandálů a zvýšené medializaci celé problematiky je patrné, že...
Ondřej Horecký | 18. 7. 2013
Zavádějící nebo přímo lživá označení výrobků, podřadné suroviny, nezdravé hladiny umělých ,,vylepšovadel", šizení poměrů a další nešvary vládnou dnešnímu potravinářství po celém světě. Co je příčinou všeho toho podvádění?
...
Aron Lamm, Epoch Times | 9. 7. 2013
Odmítavý postoj EU ke geneticky modifikovaných organizmům rozčiluje velké společnosti a některé vědce. Ale objevují se náznaky, že by se evropští politici mohli pomalu otevírat politice geneticky modifikovaných zvířat.
STOCKHOLM – Odmítavý...