Ondřej Horecký | 3. 7. 2013
Není snad dne, kdy by se v médiích neprobírala kvalita potravin v našich obchodech. Spotřebitelé si stále silněji uvědomují, že to, co dnes jedí, postrádá vlastnosti, na které byli běžně zvyklí.
„To nesežere ani pes“
Mezi veřejností lze vypozorovat...
Sally Appert, Ondřej Horecký | 28. 6. 2013
Bylinky prodávané v čínských lékárnách jsou plné nebezpečných pesticidů, jejichž obsah daleko přesahuje povolené bezpečnostní normy. Prokázaly to testy Greenpeace.
Tato mezinárodní ekologická organizace nechala v nezávislých laboratořích prověřit...
Zdenka Danková | 19. 6. 2013
Ptali jsme se českého ministerstva zemědělství, jaké škody způsobené záplavami jsou akutní a jak se dají předběžně hodnotit. Na otázky nám odpovídala Mgr. Helena Šindlerová.
ET: Řekněte, co vše způsobilo škodu - zda nejen voda nebo kroupy nebo...
Epoch Times ČR | 10. 6. 2013
Ohledně letošních povodní by na mnoha místech škody nemusely být tak vysoké, kdyby všichni, kdo obhospodařují zemědělskou půdu, k ní přistupovali zodpovědně a s respektem k rázu krajiny. Kukuřice a řepka na svažitých polích vodu nezadrží.
Yvonne Konečná | 6. 6. 2013
Jako vítězství Davida nad obrem Goliášem, tak lze označit výsledek tvrdého a dlouhého boje, který vedl domorodý lid v Peru s americkou nadnárodní společností Monsanto. Letos v květnu totiž vstoupil v platnost deset let trvající zákaz geneticky modifikovaných...
Yvonne Konečná | 31. 5. 2013
Americká nadnárodní společnost Monsanto zastaví produkci geneticky upravené kukuřice v celé Evropě s výjimkou Španělska, Portugalska a České republiky. Tato společnost vydala prohlášení, že již neinvestuje žádné další peníze do pokusů, výzkumu,...
Ondřej Horecký | 17. 12. 2012
Proč si spotřebitelé stěžují, že jim sýr nechutná, připomíná gumu, je úplně bez chuti, nepoživatelný a podobně?
V předchozím článku jsme psali o tom, jak se do Česka valí obrovské množství podhodnoceného eidamu ze zahraničí.
Ondřej Horecký | 15. 12. 2012
Eidam je nejprodávanějším sýrem v Česku, dalo by se říct naším „národním“ sýrem. Ať už na chlebu, zapečený na pečivu nebo jako oblíbený „smažák“, život bez něj si dokáže představit málokterý Čech.
Dříve se výrobou této základní...
Ondřej Horecký | 28. 10. 2012
Jaké je nejslavnější dochucovadlo všech dob v čínské kuchyni? Správně, sójová omáčka. Bohužel, běžně dostupné výrobky v našich supermarketech mají k pravé sójové omáčce často daleko, a tak si pojďme říci více o historii, dělení a výrobě tohoto...