Ondřej Horecký | 7. 1. 2010
Špičková a snadná polévka s jednoduchými a dostupnými ingrediencemi. Pořekadlo „Za málo peněz hodně muziky” na tento recept rozhodně sedí.
Co budete potřebovat:
(na 4 porce)
300g brokolice
1 l vývaru (může být i z bujónu)
2 lžíce...
Ondřej Horecký | 30. 12. 2009
Zeleninová náplň je inspirovaná samosou (sambusou), tradiční indickou pochutinou, ale těsto je lístkové. Co si z těsta vymodelujete, záleží jen na vás, nemusí jít o závin. Mohou to být i kapsičky nebo něco jiného. Příprava je snadná, obzvlášť, když si...
Ondřej Horecký | 23. 12. 2009
Polévka jedinečná nejen barvou, ale i skvělou chutí. Na recept mě přivedl můj otec, kterému se v naší rodině (právem) říká „polévkový král“. Polévka vhodná pro slavnostní příležitosti nebo když chcete na někoho zapůsobit.Recept není složitý,...
Yvonne Konečná | 20. 12. 2009
Bez smaženého kapra a bramborového salátu si české Vánoce už neumíme představit. Ještě před sto lety však tento pokrm nebyl v Čechách běžnou součástí sváteční štědrovečerní tabule. Kapra si totiž mohli dopřát je v bohatých...
;Velká Epocha | 17. 12. 2009
V době předvánoční listujeme ve svých receptářích a rozhodujeme se, které cukroví letos upečeme pro svou rodinu, své blízké a známé.
Nabízíme poněkud starší recepturu, která by vás mohla oslovit.
Název cukroví „Non plus ultra" latinsky znamená:...
Zdenka Danková | 15. 12. 2009
Pro ty, kdo si chtějí vylepšit čaj nějakou orientální přísadou, máme recept na tekutý karamel. Může být vánoční i nevánoční, podle toho, jaké koření do něj použijete.Asi ¼ kg bílého cukru opražíme na pánvi nebo na dně kastrolu, aby se...
Ondřej Horecký | 10. 12. 2009
Ať už na vánoční stůl nebo jen na všední večeři má tento způsob úpravy ryby mimořádně chutný výsledek.
Příprava: 7 min.
Pečení: 10-12 min.
Co budete potřebovat:
(na 2 porce)
250 g filet z tresky nebo jiné bílé...
Ondřej Horecký | 2. 12. 2009
Jsou recepty, které jsou v rodině oblíbené, a jedním z nich je právě tato verze dhalu, kterou vařím pravidelně. Dhal (taky psaný jako daal, vyslovuj ,,dál") je indický vegetariánský pokrm z luštěnin, většinou čočky. Tato verze je trochu upravená našim...
Zdeňka Daňková | 25. 11. 2009
V drsném klimatu středního pásma si naši předkové na zimu vždy nakládali zelí. Kysané zelí ze sudu a sušené šípky pak byly jejich jediným zdrojem vitamínu C v zimním období. Tenkrát neznali pomeranče ani citrony.Kysané zelí dostanete koupit třeba u...