Ondřej Horecký | 14. 10. 2010
Tento rychlý recept slouží spíš jako příloha k hlavnímu chodu než jako samotné jídlo. Osvědčený asijský trojboj – česnek, zázvor, chilli – jsou tu doplněny dalším kořením, které dodá květáku skvělou chuť a osmahnuté madle dají jídlu ještě...
Ondřej Horecký | 7. 10. 2010
Tento tradiční pokrm dobře znají naše babičky a stále se připravuje v mnoha rodinách. Plackám se kromě patentů říká i jinými jmény – laty, podešve, přesňáky aj. Na tuto dobrůtku se už dnes zapomíná a myslím, že je to škoda. Patří totiž k odkazu...
Ondřej Horecký | 1. 10. 2010
Krůtí filety se žampionovou omáčkou. Místo krůtího lze použít kuřecí maso (Ondřej Horecký/Velká Epocha)
Malý kulinářský zázrak lze vytvořit i z pár základních ingrediencí. Důkazem je tento recept. Maso zůstává pěkně šťavnaté a houby v bujónu...
Ondřej Horecký | 29. 9. 2010
Častým problémem u nás je špatně uvařená rýže, většinou převařená a moc měkká. Existuje mnoho druhů rýže a stejně mnoho způsobů přípravy. Uvádím proto ty, které se osvědčily nejvíc mně. Návod je určen pro přípravu dvou nejrozšířenějších...
Ondřej Horecký | 22. 9. 2010
Čas cuket ještě úplně neodezněl a pořád se na zahrádce rodí nové a nové kusy. Co s nimi? Tady je nový, neotřelý recept na plněné cukety, který skýtá mnoho obměn.
Příprava: do 15 min.
Pečení: 30 – 45 min.
Co budete...
Ondřej Horecký | 16. 9. 2010
Italská verze našich šunkofleků s nezbytnými rajčaty, olivami a další zeleninou, to všechno s mozzarellou, která se roztopí nahoře. S tímto receptem určitě neprohloupíte, bude chutnat každému.
Příprava: 15 min.
Pečení: 20...
Ondřej Horecký | 9. 9. 2010
Lilek (balklažán), cuketa a rajče tvoří skvělou a chutnou kombinaci, hlavně když k tomu přidáte patřičné koření tak jako v tomto receptu. Za pár korun budete mít hodně jídla, což ocení (nejenom) studenti.
Příprava: 5 min.
Vaření: cca 20...
Ondřej Horecký | 2. 9. 2010
Jednoduchá a přitom velmi dobrá polévka. V receptu jsem použil zavařené ingredience, ale pokud máte možnost a čas, použijte čerstvé, ovšem nezapomeňte si cizrnu předem přes noc namočit.
Příprava: cca 10...
Ondřej Horecký | 26. 8. 2010
Jednoduchý, rychlý a VELMI chutný recept. Kuře můžete nahradit čímkoliv jiným– rybou, vepřovým, zeleninou (lilek, cuketa, brokolice apod.) nebo tofu. Příprava: 5 min (plus 1 hodina uležení)
Vaření: do 10 min.
Co budete...