Tento recept pochází od mé drahé manželky, podle které je to naprostá delikatesa pro kohokoliv. Mně chutnaly moc.
Čas přípravy: 15 minut
Pečení: 1 hodina
Co budete potřebovat:
(porce pro 2 - 3 osoby)
- 2 – 3 větší brambory, nakrájené na 0,5 cm plátky
- 1 ½ větší cibule, nakrájené na tenké kolečka
- 1 smetana na šlehání
- pepř
- sůl
Zapněte troubu na 200°C. Do menší zapékací formy vyskládejte první vrstvu brambor. Pokryjte cibulí, posypte solí, mírně opepřete a zalijte trochou smetany. Zopakujte to samé s další vrstvou. Zakončete třetí vrstvou brambor (tentokrát už bez cibule). Osolte, opepřete a polijte zbývající smetanou.
Formu přikryjte alobalem a strčte do trouby. Po 45 min. alobal oddělejte a pečte dalších 15 minut, až jsou brambory maličko hnědé.
Tip:
Masová varianta – mezi první a druhou vrstvu vložte tenké plátky kuřecího nebo vepřového masa.
Přejeme dobrou chuť.
Podobné recepty:
Zapékané brambory s česnekem a sýrem
Zapékané brambory v křenové omáčce
Zapékané hovězí s bramborovou kaší (Cottage Pie)
Bramborové placky s mákem (patenty)
Lahodná polévka s pórkem, brambory a cibulí