Ondřej Horecký | 3. 6. 2010
Chuťově vynikající recept s nesložitou přípravou, na kterém si smlsne každý. Skvělá inspirace pro sváteční oběd.
Příprava: 30 min.
Pečení: 70...
Ondřej Horecký | 27. 5. 2010
Tento týden tu máme placičky z kukuřice, které jsou snadné na přípravu a vhodné jako předkrm nebo jen tak „na zob“. Doporučuji podávat se sladkou čili omáčkou.
Příprava: do 15 min. + 1 hod. na uležení
Smažení: do 15...
Zdenka Danková | 20. 5. 2010
Dnes přinášíme takový vděčný recept na rychlý moučník. Nemusíte nic šlehat ani třít, vše bude rychle hotové. A návštěva si u vás pochutná.
Potřebujeme:
3 velká vejce (nebo 4 malá)
1/4 litru cukru krupice
1/2 litru hladké mouky
1 smetana...
Ondřej Horecký | 13. 5. 2010
Existuje nepřeberné množství omelet v různých národních i krajových variantách. Oblíbenost omelet spočívá v jejich sytosti a jednoduché a rychlé přípravě. My vám přinášíme tři zeleninové verze omelet, jednu jihoafrickou, jednu řeckou a jednu...
Ondřej Horecký | 6. 5. 2010
Řecký recept s typickými krajovými surovinami (nejen) pro vegetariány, který je vhodný jako předkrm, příloha anebo i hlavní jídlo. Omyjte lilek a odkrojte oba konce. Lilek rozřežte podélně na asi 1 cm tlusté plátky. Ty lehce osmahněte na oleji, dokud nejsou...
Vladimír Lasso | 28. 4. 2010
Pokud máte rádi guláš, ale nejíte maso, pak vám určitě zachutná tato bašta, která je navíc rychlá a chutná.
Příprava: cca 5 min (plus čekání na sóju)
Vaření: do 20 min
Co budete potřebovat:
(porce pro celou rodinu)
1,3 l...
Tereza a Ondřej Horečtí | 22. 4. 2010
Čapáty jsou pečené placky pocházející z Indie, odkud je zná většina lidí. Přistěhovalci z indického subkontinentu, kterých je ve východní Africe mnoho, si recept na čapáty před staletími přivezli s sebou, a placky (v menu je najdete jako chapati, čte se...
Ondřej Horecký | 14. 4. 2010
Hrášek se zeleninou v kokosovo-rajčatové omáčce podle tanzánijského receptu. Rose (čti Rous) byla naše známá z Tanzánie, která bohužel vloni zemřela na malárii, a toto bylo jídlo, které nám připravovala a které nám tak chutnalo. Tento recept je tedy...
Ondřej Horecký | 7. 4. 2010
Chutná a jednoduchá buchta z kokosu a podmáslí, rodinný poklad od manželčiny babičky. Kdo má rád kokos, tomu bude zaručeně chutnat.
Chutná a jednoduchá buchta z kokosu a podmáslí, rodinný poklad od manželčiny babičky. Kdo má rád kokos,...