Recepty: Jak jsem potkal Číňany - část 1.

Stalo se a já se bez mého velkého přičinění začal občas setkávat s lidmi z Dálného východu. Šlo o několik Číňanů, díky kterým jsem se poprvé setkal s obyčeji vzdálené Říše středu. Nebyli to bohatí turisté nebo podnikatelé, ale běžní lidé,...

Recepty: Kulajda podle chytré horákyně

Na hustou polévku, nazývanou kulajda, koluje mezi národem několikero receptů, které jsou mírně rozličné. Pro tentokrát přinášíme osvědčený recept z Vysočiny. Na hustou polévku, nazývanou kulajda, koluje mezi národem několikero receptů, které...
Tento lahodný desert má výrazné pronikavé aroma a velmi jemnou lahodnou chuť. Můžete jej zkusit obohatit přidáním kokosového mléka. Tento lahodný desert má výrazné pronikavé aroma a velmi jemnou lahodnou chuť. Můžete jej zkusit obohatit přidáním...

Recepty: Medové nebo javorové ricottové koláčky

Ricotta je oblíbenou přísadou, často užívanou při přípravě italských lasagne a zákusků. Je nízkotučná a má lehce nasládlou chuť. Vyzkoušejte následující recept na ricottový koláč, oslazený medem nebo javorovým sirupem. Je to jednoduché, přírodní a...
Využijte rozmanité čerstvé zeleniny, dostupné po celý rok, a uvařte lahodnou polévku. Lahodná polévka s báječnou vůní podnítí váš apetit a poslouží jako dobrý začátek jakéhokoliv jídla. Nebo můžete polévku servírovat s celozrným chlebem nebo...

Fondue - sýrový pozdrav ze Švýcarska

Idylka zimního večera - lidé sedí v kuchyni, a uprostřed stolu na malé plotničce se ohřívá velký rendlík, ve kterém něco bublá, všude panuje pohoda, dobrá nálada a kolem se vznáší vůně roztaveného sýra. Tak se dá stručně popsat fenomén fondue.