Pokud přemýšlíte, co s vaší úrodou paprik a rajčat, tady je chutný a jednoduchý recept z Kréty, který váš problém vyřeší. Nejde o hlavní jídlo, spíš o přílohu anebo zajímavý předkrm na vaši párty.
Příprava: do 10 min.
Vaření: do 30 min.
Co budete potřebovat:
(příloha pro 3 až 4 osoby)
- ½ kg bílých (zelených) špičatých paprik
- 100 ml olivového oleje
- 200 - 300 g rajčat
- 3 stroužky česneku, rozdrceného
- sůl
- 1 lžíci balzamikového octa
Nejprve připravíme rajčata. Tento krok můžete vynechat, pokud použijete pasírované rajčata z obchodu, popř. krájené v plechovce.
Rajčata dejte do misky a zalijte vroucí vodou. Počkejte pár minut a pak oloupejte. Nakrájejte na hrubší kusy a rozmixujte v mixéru.
Omyjte si a očistěte papriky (pokud je máte z vlastní zahrady) a osušte v utěrce. Na plotně rozehřejte ve větší pánvi nebo hrnci olej. Naskládejte do nádoby papriky (aby byla jen jedna vrstva). Nechte smažit, až jsou mírně dohněda a pak otočte. Nechte opět několik minut smažit a přidejte rozdrcený česnek.
Servírujte jako přílohu k masu (vyzkoušejte s masovými kuličkami) a rýži (bramborám) nebo jako předkrm s balkánským sýrem, pitou, chlebem apod. Papriky jsou dobré za tepla, i za studena (pokojová teplota).
Přejeme dobrou chuť!
Vyzkoušejte také:
Zapékané kapustičky se šunkou a rajčaty
Zapékaná rajčata s fetou (balkánským sýrem)