Kukuřičné placičky jsou skvělým a snadným předkrmem (Ondřej Horecký)
Kukuřičné placičky chutnají báječně se sladkou čili omáčkou (Ondřej Horecký/Velká Epocha)

Tento týden tu máme placičky z kukuřice, které jsou snadné na přípravu a vhodné jako předkrm nebo jen tak „na zob“. Doporučuji podávat se sladkou čili omáčkou.

 

 

Příprava: do 15 min. + 1 hod. na uležení

Smažení: do 15 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat:

  • 1 plechovku (400g) kukuřice
  • 1 cibuli, nadrobno nakrájenou
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 2 lžičky červené nebo zelené kari pasty
  • 2 - 3 lžíce mouky
  • špetka prášku do pečiva
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 vejce
  • olej (na smažení)
  • sladká čili omáčka (na namáčení)

Slejte vodu z plechovky a dobře promíchejte kukuřici se všemi ostatními ingrediencemi kromě oleje a čili omáčky v míse, přikryjte a nechte minimálně hodinu v ledničce vychladit.

 

Na pánev nalijte 4 lžíce oleje a rozehřejte na střední plamen. Lžící naberte směs a dejte na pánev, pak zlehka přitlačte seshora. Až je spodní strana hnědá, otočte na druhou stranu.

 

Hotové placičky položte na papír, aby se vsákl olej a můžete podávat.

 

Přejeme dobrou chuť!!!

 

Tip:

Místo cibule můžete použít 4 jarní cibulky. Rovněž můžete přidat nakrájenou nať koriandru nebo petržele.

 

Vyzkoušejte také:

Zeleninové omelety

Hrášek podle Rose

Špenátová buchta

Cuketa plněná mrkví a balkánským sýrem

Rychlý květák s mandlemi

Brokolice s česnekem

 

VŠECHNY RECEPTY