Tento týden tu máme placičky z kukuřice, které jsou snadné na přípravu a vhodné jako předkrm nebo jen tak „na zob“. Doporučuji podávat se sladkou čili omáčkou.
Příprava: do 15 min. + 1 hod. na uležení
Smažení: do 15 min.
Co budete potřebovat:
- 1 plechovku (400g) kukuřice
- 1 cibuli, nadrobno nakrájenou
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 2 lžičky červené nebo zelené kari pasty
- 2 - 3 lžíce mouky
- špetka prášku do pečiva
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 vejce
- olej (na smažení)
- sladká čili omáčka (na namáčení)
Slejte vodu z plechovky a dobře promíchejte kukuřici se všemi ostatními ingrediencemi kromě oleje a čili omáčky v míse, přikryjte a nechte minimálně hodinu v ledničce vychladit.
Na pánev nalijte 4 lžíce oleje a rozehřejte na střední plamen. Lžící naberte směs a dejte na pánev, pak zlehka přitlačte seshora. Až je spodní strana hnědá, otočte na druhou stranu.
Hotové placičky položte na papír, aby se vsákl olej a můžete podávat.
Přejeme dobrou chuť!!!
Tip:
Místo cibule můžete použít 4 jarní cibulky. Rovněž můžete přidat nakrájenou nať koriandru nebo petržele.
Vyzkoušejte také:
Cuketa plněná mrkví a balkánským sýrem