Tato chudá polévka, jak říkala, je svědkem toho, jak i z mála se dá uvařit chutný pokrm, vždyť trocha kmínu a pár brambor se doma vždy najde.
Na dvě porce budeme potřebovat
- 1 litr vody
- 1 lžičku kmínu nebo 1/2 lžičky drceného kmínu a 1/2 lžičky kmínu celého
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 2 střední brambory
- sůl
- pažitka nebo petrželka
Do hrnce dáme máslo, přidáme na kousky nakrájené brambory, kmín a krátce osmahneme, až kmín začne vonět. Přidáme mouku a opražíme až je mouka jemně růžová, přilijeme vodu nebo vývar, osolíme a vaříme brambory do měkka. Dochutíme a přidáme bylinky. Můžeme podávat s pečivem i opečeným chlebem.
Kdo si v dnešní době, kdy jíme bio a hledáme stále nové a rafinované recepty, vzpomene na tuto obyčejnou polévku? Věřte, já si vždy velmi pochutnám :-)
Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.it/.
Další recepty: