Co budete potřebovat:
(porce pro 4 osoby)
- 1 plechovku (400 g) nakrájených rajčat
- 1 plechovku (400 g) cizrny, propláchnutou a zbavenou vody
- 1 střední cibuli, nakrájenou na drobno
- 2 řapíky celeru, nakrájené na ½ cm kousky
- 100 g zavařených velkých fazolí
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 a ½ zeleninového bujónu
- kůru a šťávu z poloviny citronu
- větší hrst koriandrové nati (popř. petrželové), nakrájené na drobno
- olej
- pepř
V hrnci rozehřejte olej. Na mírném ohni osmahněte za pravidelného míchání cibulku a celer, dokud nezměknou (asi 10 min). Mezitím si v 600 ml horké vody rozpusťte bujón a odložte stranou.
Přisypte k cibulce kmín a smažte další minutu. Zvyšte plamen, přidejte vývar, rajčata, cizrnu a trochu pepře z mlýnku. Nechte 8 minut probublávat. Přidejte citronovou kůru a šťávu a fazole. Vařte další 2 minuty. Ochutnejte a dosolte, je-li třeba.
Těsně před podáváním nasypejte do polévky koriandr. K polévce můžete zakusovat pitu, popř. náš český chleba.
Přejeme dobrou chuť!
Tip:
Pro autentičtější chuť přidejte přiměřené množství čili.
Jestli chcete polévku sytější, můžete si do ní po uvaření přimíchat uvařenou rýži.
Podobné recepty:
Indická polévka z červené čočky