Cizrna se spenatem
Cizrna se špenátem a citronem může sloužit jako doplněk k rybě a masům anebo jako samostatný pokrm (Ondřej Horecký/Velká Epocha)
Chuťově vydařená kombinace cizrny, rajčat, citrónu, špenátu a koření poslouží buď jako doplněk k masitým jídlům anebo jako samostatné jídlo, např. s rýží nebo pečivem.
 
 
Příprava: do 10 min.
Vaření: do 20 min.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Co budete potřebovat:

(porce pro 4 - 6 osob)
 
  • 2 lžíce oleje
  • 2,5 cm zázvoru, oloupaného a nakrájeného nadrobno
  • 3 stroužky česneku, rozdrceného
  • 1 červenou chilli papričku bez semínek, nakrájenou nadrobno
  • 1 lžičku mletého kmínu
  • 1 lžičku mletého koriandru
  • 1 plechovku (400 g) cizrny, bez tekutiny a suché
  • 1 plechovku (400 g) krájených rajčat
  • kůru a šťávu z půl citrónu
  • 220 g špenátových listů, propláchnutých a nahrubo nakrájených
  • sůl
  • pepř z mlýnku
 
Rozehřejte v hrnci nebo woku olej a na středním plameni lehce osmahněte (asi 2 minuty) zázvor, česnek, chilli a koření. Nezapomeňte míchat, ingredience se nesmí připálit.
 
Přidejte cizrnu s citronovou kůrou a rajčaty. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte nějakých 15 minut probublávat. Pak přidejte špenát a citrónovou šťávu a vařte další asi 3 minuty, dokud není nezměkne.
 
Řádně prosolte, popř. popepřete, promíchejte a můžete podávat.
 
Přejeme dobrou chuť!
 
 
Tipy:
 
Chilli papriku můžete vynechat, pokud vaříte pro děti nebo milovníky neostrého jídla. Také můžete použít chilli v prášku, když nemáte po ruce čerstvou.
 
Pokrm je vhodný k zamrazení.
 
 
Související recepty:
 
 

Cizrnový salát s fetou (balkánem)

Hummus rychle a snadno