Cuketová pizza. (Pieterjan Viaene/Flickr.com)
Cuketová pizza. (Pieterjan Viaene/Flickr.com)

Cukety. Cukety. Cukety ...  Samé cukety. Co s nimi? Také se vám jich tolik urodilo?

Když mi kamarádka Jaruška předávala recept na přemnožené cukety, nazvala jej „slaným cukeťákem". Budeme strouhat a strouhat, krájet a míchat...

 

Co budete potřebovat:

  • 3 hrnky hrubě nastrouhané cukety (asi 60 dkg)
  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 1 hrnek salámu (anebo sojový granulát s příchutí šunky)
  • 2 ks vajec
  • 2 rajčata nakrájená na kostky
  • 2 nakrájené papriky
  • asi 4 lžíce oleje
  • sůl
  • koření vegeta
  • pažitka
  • česneku po libosti
  • strouhaný Eidam na posypání

Vše kromě sýru dáme do mísy, dobře zamícháme a nalijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. Nakonec posypeme povrch těsta nastrouhaným sýrem a dáme upéci. Výsledek chutná jako báječná pizza.

 

Tip:

Nastrouhanou cuketovou hmotu můžete zamrazit a v zimě pak použít na tuto letní pochoutku.

 

Vyzkoušejte také:

Korejské cuketové lívance

Cuketa plněná mrkví a balkánským sýrem

Libanonské kari s lilkem a cuketou

Slaný cuketový koláč

Čokoládovo – cuketová buchta

 

VŠECHNY RECEPTY