celeroveHranolky
Celerové hranolky (Ondřej Horecký/Velká Epocha)

Máte rádi hranolky, ale po návštěvě rychlého občerstvení máte výčitky a bolesti břicha? Pak vyzkoušejte tuto chutnější a zdravější alternativu. Pokud máte celer domácí, ze zahrádky, pak jde o velice levný pokrm.

 

Příprava: 10 min.

Pečení: cca 30 min.

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat:

  • 2 větší celery
  • 1-2 lžíce oleje
  • 1 – 2 lžíce koření (kari, drcený kmín, paprika, chilli, kurkuma atp.)
  • sůl

Celer okrájejte, abyste ho zbavili tlusté slupky. Pak ho nakrájejte na hranolky přibližně o velikosti a tloušťce prstu. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až vře, vhoďte celer a vařte 2 minuty. Sceďte.

Hranolky vraťte zpátky do hrnce, přidejte olej a koření, přikryjte pokličkou a dobře protřepte, aby se vše promíchalo. Vyskládejte na plech a pečte na 210 stupňů asi 30 minut, dokud nejsou hranolky pěkně dozlatova.

Přejeme dobrou chuť!

Tip:

Použít můžete různé koření. Kari je už předpřipravená směs a proto jednodušší, ale nebojte se experimentovat i s jinými kořeními. Kurkuma (která je obsažena i v kari) dodá hranolkům nažloutlou barvu.

Pokud se rozhodnete hranolky dělta ve fritovacím hrnci, už je vařit nemusíte.

 

Vyzkoušejte také:

Mravenci lezoucí po stromě

Polévka z petržele a jablek

Salát se zelím a pomerančem

Okurkové džusy

Křupavý salát z tuřínu a mrkve

 

VŠECHNY RECEPTY