Salát se zelím a pomeranči - překvapte své hosty touto nezvyklou, leč chutnou kombinací (Ondřej Horecký/Velká Epocha)

Poněkud neobvyklá kombinace má chutný a zdravý výsledek, který potěší a osvěží nejenom v tyto jarní dny. Dětem přidejte do salátu pár lžic medu, tím je můžete na tuto baštu snadněji nalákat.

 

Příprava: 15 min.

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat:

(porce pro 5 - 6 lidí)

  • 300 g nahrubo nakrájeného bílého zelí
  • 3 pomeranče, oloupané
  • 3 - 5 lžic slunečnicových semínek
  • 140 ml (tučného) bílého jogurtu (10%)
  • 2 hrsti petrželové nati, nadrobno nakrájené
  • sůl
  • pepř
  • med (lze vynechat)

Měsíčky pomerančů zbavte blány (tento krok lze vynechat) a nakrájejte na menší kousky. Promíchejte s ostatními ingrediencemi, ochutnejte a podle chuti dosolte a dopepřete. Pokud používáte med, vmíchejte i ten, otestujte sladkost a můžete podávat.

Jíme samotné nebo s pečivem. Lze uchovat pár dnů v ledničce pro pozdější spotřebu.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Tip:

Místo petržele můžete použít i čerstvou bazalku, popř. obě dvě úplně vynechat.

 
Podobné recepty:
 

Cizrnový salát s balkánským sýrem

Hummus rychle a snadno

Tvarohová pomazánka s nivou