Znáte to, horko a vedro, griluje se skoro pořád. Pokud vám děti to grilované maso už nechtějí jíst, zkuste to s grilovaným banánem...v čokoládě...se štědrou vrstvou zmrzliny nahoře. To by jim chutnat mělo.
Recept mi prozradil známý, který jej jako dítě vyzkoušel v rodinné restauraci někde v Alpách v 70. letech. Až směšně jednoduchý, i když poněkud dekadentní způsob konzumace banánu.
Příprava: do 5 min.
Grilování: cca 3 minuty
Co budete potřebovat:
(pro 2 porce)
- 1 banán
- 6 čtverečků hořké čokolády (i na vaření)
- vanilkovou zmrzlinu (popř. šlehačku)
Banán rozkrojte podélně na polovic i se slupkou. Opatrně ze slupek banán (jedlou část) vyndejte. Na slupku rozložte rovnoměrně 3 čtverečky čokolády a na ně položte zpět rozpůlený banán. Obě slupky dejte na gril, dokud čokoláda téměř neroztaje.
Přeneste na talíř, naneste porci zmrzliny nebo šlehačky (nebo obojího) a můžete jíst.
Přejeme dobrou chuť!
Tipy:
Stejně tak si tuto pochoutku můžete připravit i na pánvi.
Grilovat se dá i další ovoce. Zkuste si z obou stran ugrilovat např. ananas nakrájený na plátky, je vynikající.
Podobné recepty:
Grilovaná zelenina je výbornou pochoutkou pro každého
Ovocné kompoty – osvěžení pozdního léta
Čokoládová buchta z červené řepy