Jak už jste zvyklí, i tento týden nás čeká něco dobrého a rychlého, alespoň na přípravu. Recept mě naučila manželka, která si jej přivezla z Anglie.
Co budete potřebovat:
- 250g hladké mouky
- půl sáčku prášku do pečiva
- 115 g másla, změklého
- 60 g krystal cukru (snížená dávka o polovinu)
- 2 vejce
- 400 - 500g zralých banánů
- dvě hrsti ořechů, nakrájených
Zapněte troubu na 170º C, aby se nahřála, než připravíte těsto. Rozmačkejte banány v míse (rukou, vidličkou nebo mixérem) a postupně přidávejte všechny ostatní ingredience.
Všechno dobře promíchejte a vylijte do pečící formy (tzv. srnčí hřbet), kterou jste předtím vymastili a vysypali moukou.
Strčte formu do středu trouby a pečte 60 minut. Po hodině zkuste špejlí, jestli je buchta hotová. Jestli není, snižte na 150º C a pečte ještě 10 minut.
Nechte si chutnat!
Tipy:
Buchta nahoře praskne, jak se bude péct. Nelekejte se, puklina tam má být.
Ořechy použijte, jaké máte nebo jaké vám chutnají, záleží jen na vás. Zrovna tak lze přidat i rozinky.
Když přidáte do těsta lžíci tučného bílého jogurtu, buchta bude nadýchanější.
Vyzkoušejte také:
Čokoládová buchta z červené řepy