Delikatesní pochoutka plná dobrých věcí. Starý osvědčený a roky prověřený recept. Použít můžete i jiné ovoce, nicméně jahody jsou nejlepší, obzvlášť ty, které vám zrovna rostou na zahrádce...
Příprava: do 30 minut + 24 hodin vychladnutí
Co budete potřebovat:
- 4 plátky (2 lžíce) želatiny
- 2 kostky tvarohu
- 300 - 400 g jahod (4 hrsti), omytých a nakrájených na plátky (kousky)
- 3 vejce
- cca půl balení piškotů
- 200 g mletého cukru
- 200 ml horkého mléka (ne vařícího)
- půlku másla
- sirup (rum, sherry)
Podle návodu si připravte želatinu. Tvaroh zabalte do utěrky nebo papíru, aby se vysušil.
Želatinu nalijte do mixéru společně s rozbitými vejci a cukrem. Promixujte. Postupně po troškách (jinak se vám srazí) přidávejte tvaroh, horké mléko a máslo. Až je všechno dobře promíchané, vylijte třetinu hmoty do dortové formy. Na tuto vrstvu naskládejte piškoty. Pokapejte sirupem. Pak naskládejte kousky jahod.
Přejeme dobrou chuť!
Související recepty: