Kokosové kuře
Kokosové kuře (Ondřej Horecký/Velká Epocha)

Jednoduchý, rychlý a VELMI chutný recept. Kuře můžete nahradit čímkoliv jiným– rybou, vepřovým, zeleninou (lilek, cuketa, brokolice apod.) nebo tofu.


Příprava: 5 min (plus 1 hodina uležení)


Vaření: do 10 min.

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat:

(porce pro 2 osoby)

  • 2 ks (cca 200 g) kuřecích prs
  • 1 střední mrkev
  • 1 velkou limetku
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 zelenou chilli papričku
  • 1 lžíci rybí omáčky
  • menší hrst koriandru - listů (lze vynechat)
  • 4 jarní cibulky (nakrájené na 2 cm kusy)
  • 1 lžíci oleje

Maso a mrkev si nakrájejte na menší kousky a dejte je do misky. Přidejte šťávu a nastrouhanou kůru z limetky. Dobře promíchejte a nechte alespoň hodinu uležet. Mezitím si rozkrojte chilli papričku, zbavte ji semínek (milovníci ostrých věcí můžou nechat) a nakrájejte na drobné kousky.

Rozpalte ve woku nebo větší hluboké pánvi olej, přidejte kuře s mrkví a za stálého míchání smažte 4 minuty, až je maso dozlatova.

Přidejte chilli, promíchejte a nechte smažit 1 minutu, pak přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a polovinu jarní cibulky. Vařte další 2-3 minuty.

Těsně před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem a zbylou jarní cibulkou. Podávejte s jasmínovou rýží.

Přejeme dobrou chuť!


Tip:

Zkuste si sehnat kuře od souseda, které v životě vidělo sluníčko, dýchalo čerstvý vzduch a nejedlo jen umělou stravu. Uvidíte, že se vám odmění chutí.

V případě největší nouze můžete nahradit rybí omáčku solí.