20100713_kultura_iggy
Iggy Pop. (flickr.com/epimetheus)
Léto začalo a další ročník oblíbeného festivalu Colours of Ostrava je tu. Od čtvrtka do neděle se fanoušci mohou těšit z perliček ze světové scény a spolu s nimi i na kvalitní výběr českých kapel. Největšími lákadly se letos stávají  Iggy Pop & The Stooges, Regina Spektor nebo legendární Cranberries.

Na co se těšit?

Horké letní dny v Ostravě pročísne svěží dávka kapel světového měřítka.  Pořadatelé festivalu Colours of Ostrava i letos rozmazlují své příznivce neobyčejnou kombinací muziky, zábavy a dobré nálady.

Náladu čtvrtečního zahajovacího večera protne exotická dávka energie v podobě korejských bubeníků Dulsori a temperamentních The Gypsy Queens and Kings.  Po vlně elektronických a lehce etnických   tónech dánsko-švýcarských Valravn se program přehoupne do dalšího festivalového dne.

V pátek vystoupí Erick Truffaz Paris Project a po něm psychedelicko-progresivní Porcupine Tree.  A zajímavé kapely se postupně objeví i na dalších šesti hubebních scénách. Prostor kostela prozvučí smutnými židovskými písněmi krásná Mor Karbasi a českou scénu rozzpívají třinečtí Charlie Straight.

Sobotní našlapaný program nabízí 5 divadelních her, večer vystoupí The Crenberries a roztančit se můžete na veselých Midi Lidi. Vyvrcholení festivalu v neděli zajistí Regina Spector a taky punkový Iggy Pop.

Více informací o programu naleznete na oficiálních stránkách festivalu Colours of Ostrava  www.colours.cz