Národo-obrozenecký projekt Elegantní česko zpracoval hravé umělecké poohlédnutí do historie na to, jak by se měla žena chovat podle rad časopisu Eva vydaného v roce 1935. Možná následující video inspiruje ty, kteří na něj ještě nenarazili.



Projekt se pohybuje v oblasti módy a morálních hodnot první republiky. „Vytváříme prostor pro ty, kdo si nemyslí, že ‚hodnoty‘ jsou prázdné slovo. Studujeme původní materiály nejen z doby První republiky, máme videokanál na YouTube, organizujeme workshopy a přednášky, kde si každý může udělat svůj životní plán a podle toho se zdokonalovat v masarykovském duchu všestranné péče o sebe,“ říkají zakladatelé projektu Elegantní česko.

Za založením projektu stály podle jeho zakladatelů také vlastenecké myšlenky a nadšení pro to vytvořit něco nového. „Naše země má obrovský potenciál. Rozvíjejte ho spolu s námi, je to oblažující radost,“ vyzývají fanoušky národního obrození zakladatelé.


Čtěte také:

Rozhovor: Zakladatelka projektu „Elegantní Česko“ Pavlína Kvapilová – Musíme přemýšlet, jak náš život může být naplněnější