Sport http://www2.epochtimes.cz/Table/Sport/ Sat, 24 Aug 2019 17:39:49 +0000 Joomla! - Open Source Content Management cs-cz Finále Mistrovství světa v ledním hokeji: Finsko-Kanada 3:1, Rusko-Česko 3:2 http://www2.epochtimes.cz/2019052624790/Mistrovstvi-sveta-v-hokeji-Finsko-Kanada-31-Rusko-Cesko-32.html http://www2.epochtimes.cz/2019052624790/Mistrovstvi-sveta-v-hokeji-Finsko-Kanada-31-Rusko-Cesko-32.html Finálové souboje na Mistrovství světa v ledním hokeji skončily. Vítězem se stalo Finsko, které porazilo Kanadu 3:1. Třetí místo patří Rusku, které porazilo na nájezdy Česko ve výsledném poměru 3:2.

I když český tým ruské hokejisty jednoznačně přehrál, skončil zápas nerozhodně 2:2. O výsledku rozhodly až nájezdy, v nichž uspěli lépe hokejisté Ruska. Zápasu dominovali na obou stranách brankáři, kteří podali vynikající výkony.

Ve finálovém zápasu Finska s Ruskem, Finové přehráli kanadský tým a zvítězili vstřelením tří gólů. Kanadský tým vnímal prohru a druhé místo jako značné zklamání, protože se považoval za favorita. Ale i v českém týmu bylo čtvrté místo doprovázeno lítostí, přestože český tým ukázal na turnaji vynikající výkony.

]]>
milan.kajinek@velkaepocha.cz (Milan) Šport Sun, 26 May 2019 21:52:38 +0000
Do ČR přijede mistr kung-fu Youfu Li v rámci aktivit soutěže NTD v bojovém umění http://www2.epochtimes.cz/2019052424788/Do-CR-prijede-mistr-kung-fu-Youfu-Li-v-ramci-aktivit-souteze-NTD-v-bojovem-umeni.html http://www2.epochtimes.cz/2019052424788/Do-CR-prijede-mistr-kung-fu-Youfu-Li-v-ramci-aktivit-souteze-NTD-v-bojovem-umeni.html „Abychom byli zdraví, musíme nejprve kultivovat bezúhonnost a čestnost. Bez dobrotivosti nemůže být žádné zdraví.“ Mistr bojových umění Li Jou-fu přijede do České republiky v rámci cesty po Evropě, kde navštěvuje soutěže a hledá talenty tradičních čínských bojových umění. Li Jou-fu zastává post hlavního porotce v soutěži bojových umění pořádané televizí New Tang Dynasty.]]> m.cabejsek@seznam.cz (Milan Kajínek) Šport Fri, 24 May 2019 12:00:52 +0000 Míříte na hokejové mistrovství světa? 10 tipů, kam v Bratislavě vyrazit http://www2.epochtimes.cz/2019050524758/Mirite-na-hokejove-mistrovstvi-sveta-10-tipu-kam-v-Bratislave-vyrazit.html http://www2.epochtimes.cz/2019050524758/Mirite-na-hokejove-mistrovstvi-sveta-10-tipu-kam-v-Bratislave-vyrazit.html Hokejové mistrovství světa 2019 je už za dveřmi a do hlavního města Slovenska vyrazí spousta českých fanoušků, aby podpořili náš tým. A když už tu budete, proč se tu trochu nepoohlédnout? 

Bratislava možná není nejatraktivnější město v Evropě, ale za ten necelý rok, co tu žiji, můžu potvrdit, že i tady najdete pěkná zákoutí a zajímavosti, které stojí za to navštívit.

bratislava autobusova stanica
Pokud přijedete do Bratislavy autobusem, asi vám neunikne, že okolí autobusové stanice je jedno velké staveniště. Vyrůstá tu několik nových výškových budov a také obří ambiciózní projekt nové autobusové stanice, což poněkud komplikuje dopravu v centru. (Ondřej Horecký / Epoch Times)

Dobrá zpráva je, že slovenská metropole není zas až tak velká a minimálně centrum a okolí se dá obejít i pěšky. Jako Češi navíc máme tu výhodu, že se tu domluvíme i svou mateřštinou.

Zimný štadión Ondreja Nepelu, kde se budou zápasy odehrávat, není od většiny uváděných míst daleko. Tam, kde si s chůzí nevystačíte, použijte MHD. Doprava je pro držitele platných vstupenek na hokejové turnaje zdarma v den daného zápasu. 

Když si popojdete kousíček na Trnavské mýto, větší přesedací uzel, vaše šance na chycení vhodného spoje se zvyšují. 
Doporučuji stáhnout si do mobilu aplikaci Ubian nebo použít Plánovač cesty na iMHD.sk.

Ani taxíky nemusí drahé. Většina jezdí za pět euro v rámci centra a přilehlých čtvrtí, dál se dostanete zpravidla do deseti euro. Můžu doporučit např. Easy Taxi anebo Uber, který po dlouhém zákazu opět ve městě operuje.


V odkazech u jednotlivých tipů po kliknutí na název najdete umístění lokality na mapě (Mapy Google).

Kam vyrazit v Bratislavě


1. Obchodné centrum CENTRAL


Bratislava Central - terasa
Terasa na střeše obchodního střediska Central nabízí hezké prostředí k jídlu anebo jen pro relax. (Ondřej Horecký / Epoch Times)

Co by kamenem dohodil od zimního stadionu, budova kromě klasických obchůdků ukrývá i restaurace na druhém poschodí, odkud se zdarma dostanete na rozhlehlou terasu na střeše Centralu. Posadit se můžete na stoličky, křesla, schody anebo se jen tak uvelebit na trávě.

2. Budweiser Budvar

bratislava budvar
Záběr z pivnice Budweiser Budvar. (www.budweiser-budvar.sk)

Restaurace a pivnice nedaleko parku Medická zahrada. Výborné tankové pivo, dobré jídlo, historické interiéry, za teplých dnů posezení venku, co víc si přát? 

3. Muzeum mesta Bratislavy, Stará Radnica

Bratislava muzeum - pohled z veze Frantiskanske namestie
Pohled z věže Staré Radnice na Františkánské náměstí. (Ondřej Horecký / Epoch Times)

Nachází se v samém historickém centru. Z věže je skvělý pohled na město a v podzemí zase láká děsivá výstava středověkého mučení, ze které vás zamrazí. Brrrr!

4. Kostol sv. Alžbety

Bratislava kostol sv. Alzbety
Kostol sv. Alžbety stojí na Bezručově ulici. (Ondřej Horecký / Epoch Times)

Okolními budovami skrytá stavba láká svým neobvyklým exteriérem. Secesní dílo laděné do modra vzniklo mezi lety 1909 – 1913 a je velmi fotogenické. Navíc vás ani moc nezdrží.

5. KC Dunaj

KC Dunaj
Kulturní centrum Dunaj. (www.kcdunaj.sk)

Multikulturní centrum ve 4. poschodí nevzhledné budovy a místo, kde se často pořádají nejrůznější akce a kde je také super vyhlídka z terasy na bratislavský hrad. Nenápadný vchod se nachází v ulici Nedbalova. Než sem vyrazíte, podívejte se nejdříve na program, ať víte, co se v daný den děje.

6. Posezení při Dunaji

Bratislava Dunaj Eurovea
Promenáda na březích Dunaje u obchodního centra Eurovea. (Ondřej Horecký / Epoch Times)

Navštívit „Blavu“ a nevidět Dunaj? To by nešlo! Procházka po nábřeží je za slunečných dnů a vlahých večerů velice příjemná. Při obchodním centru Eurovea mají anglické trávníky, kde se můžete po procházce posadit a pozorovat mohutnou řeku, jejíž proudy se valí do Budapešti a dál...

7. Dunajský pivovar

dunajsky pivovar2
Dunajský pivovar. (www.dunajskypivovar.sk)

Naproti Eurovei, na druhém břehu Dunaje, najdete stylově zařízenou loď sloužící jako hotel i restaurace, kde si pochutná každý gurmán. Ceny jsou o něco vyšší, ale stojí to za to, už kvůli tomu výhledu z paluby. Čepují jedenáctku tankového Patróna.

8. Vyhlídková věž UFO

bridge-river-ship-vehicle-landmark-waterway-1324736-pxhere.com
Most SNP s restaurací UFO. (pxhere.com)

Věž na Mostě SNP se stala novodobým symbolem Bratislavy. Stavba vysoká 95 metrů poskytuje jedinečný výhled na slovenskou metropoli. Výtah v pilíři mostu (na druhé, „petržalské“ straně) vás vyveze do luxusní kavárny a restaurace. Když si něco objednáte z jídelního lístku, vstupenku na vyhlídku máte zdarma. A nejlepší čas k navštívení? Rozhodně západ slunce.

9. Televizní věž Kamzík

Bratislava televizni vez Kamzik
Letecký záběr na televizní věž Kamzík. (YouTube screenshot)

Bratislavu na severu lemují Malé Karpaty. Na jejich vrcholu, uprostřed lesů, stojí televizní věž Kamzík, kterou vidíte už zdálky, když přijíždíte do města. Kousek od vysílače se nachází letní bobová dráha.

Pokud sem pojedete MHD, je to zastávka Kamzík. Další alternativou je jet na zastávku Železná Studienka a odtamtud si udělat pěknou procházku lesem až k vysílači.

V samotné věži najdete luxusní restauraci Altitude (o víkendu se objednejte dopředu) a o pár minut dál v tradičním stylu zařízenou restauraci Schoppa se skvělým jídelníčkem.

10. Opékačka na Pekné cestě

bratislava ohen gary sandoz
Ilustrační záběr ohně. (Gary Sandoz / Unsplash)

Láká vás příroda a místo kulinářských pamlsků si vystačíte se špekáčkem? Pak vyrazte do lesa rozdělat si oheň. Mým oblíbeným místem je Pekná cesta. Dostanete se k ní tramvají č. 3, 5 nebo 7. Ze zastávky pokračujte po ulici Pekná cesta, kolem kostela, Lidlu (tam si můžete koupit špekáčky) a dál do kopce, pořád rovně, dokud nedorazíte k lesu.

Z lesní cesty uvidíte několik ohnišť, a když budou všechny obsazené, můžete si někde udělat ohnisko vlastní. Dřeva je v lese dost, takže vám stačí sirky nebo zapalovač, nožík a něco k opečení. Pozor! Než odejdete, nezapomeňte oheň dobře uhasit, například hlínou, a zabezpečit, aby se nic v okolí nevznítilo. A pozor na klíšťata!

Ať už český hokejový tým v Bratislavě zaboduje nebo ne, doufáme, že si čas strávený v hlavním městě Slovenska užijete a zůstanou vám krásné vzpomínky.


Líbil se vám tento článek? Podpořte ho prosím jeho sdílením na sociálních sítích.

]]>
m.cabejsek@seznam.cz (Ondřej Horecký) Šport Sun, 05 May 2019 15:45:16 +0000
Peking 2022 – co přinesou příští zimní olympijské hry http://www2.epochtimes.cz/2019022124656/Peking-2022-co-prinesou-pristi-zimni-olympijske-hry.html http://www2.epochtimes.cz/2019022124656/Peking-2022-co-prinesou-pristi-zimni-olympijske-hry.html Příští zimní olympiáda, v pořadí již čtyřiadvacátá, se bude opět konat v Asii. Po jihokorejském Pchjongčchangu v roce 2018 přichází na řadu čínský Peking, který se bude moct pochlubit jednou raritou.

Kdy a jak dlouho?

Zimní soutěžní klání národů proběhne od 4. do 20 února 2022, bude tedy trvat něco málo přes 14 dnů.

Kde se bude soutěžit?

Hry nebudou probíhat pouze v samotném Pekingu, ale i v sousední provincii Che-pej. Plánované jsou celkem tři zóny:

2022 Winter Olympics clusters location map-en.svg
Mapka s jednotlivými zónami na ZOH 2022. (CC 4.0/Flappiefh)

1) Peking – místo slavnostního zahájení a ukončení a domov hlavní olympijské vesnice. Na stadionech se bude soutěžit v ledních sportech a v městském obvodu Š'-ťing-šan si to rozdají snowboardisté a akrobatičtí lyžaři.

foto 1 stadion na curling
Národní centrum vodních sportů leží dva kilometry od olympijské vesnice. S kapacitou 4 500 diváků bude dějištěm klání v curlingu. (www.beijing2022.cn)

2) Jen-čching – stále součástí metropole, avšak 90 kilometrů od jejího centra leží městská část Jen-čching, kde se nachází i mezi turisty velmi oblíbený úsek Velké čínské zdi – Badaling a další historické atrakce. Na ZOH 2022 tu budou probíhat disciplíny skeleton, boby, saně a alpské lyžování. Sníh se zde musí vyrobit umělý, protože se zde vyskytuje jen zřídka.

foto 2 Yanqing Beijing China - panoramio 33
Jen-čching, pohled na Velkou čínskou zeď. (Wikimedia Commons/Ben Bender)

3) Čang-ťia-kchou – město ležící asi 200 kilometrů od Pekingu se rychle stalo centrem zimních sportů v Číně. Za tři roky se tu uskuteční všechny lyžařské disciplíny kromě alpského lyžování, a to konkrétně v městské části Čchung-li, v oblasti zvané Tchaj-c'-čcheng.

foto 3 soudruh v zhangjiakou
Čínský prezident a nejvyšší vůdce Komunistické strany Číny při obhlídce lyžařského rezortu v Čang-ťia-kchou; 23. ledna 2017. (www.beijing2022.cn)

olympiada 2022 discipliny
 

Česká želízka v ohni

Samozřejmě doufáme, že i naši sportovci nějaké medaile z Pekingu dovezou. V jaké formě budou za tři roky se dá těžko předpovídat, ale nadějí by mohla být rychlobruslařka Martina Sáblíková. Spekuluje se, že by tam mohla uzavřít svou kariéru.  

Znovu oslnit by mohla také Ester Ledecká ve snowboard paralel slalomu nebo Eva Samková při snowboard crossu. Juniorská mistryně světa v biatlonu Markéta Davidová má celou kariéru ještě před sebou a když na sobě zapracuje, má velké naděje.

foto 4 cesti sportovci
Eva Samková, Martina Sáblíková, Michal Krčmář (oficiální stránky sportovkyň; Pavel Hrdlička)

Mezi muži zase tolik talentů zatím nemáme. Jedním z mála je Michal Krčmář, který získal v biatlonu stříbro na posledních olympijských hrách v Pchjongčchangu, no a v hokeji mají naši kluci šanci vždy.

První na světě

Peking je první město v historii, které bude hostit jak zimní, tak letní olympijské hry (v r. 2008).

Infrastruktura

Mezi jednotlivými zónami mají jezdit rychlovlaky, které sportovce a jejich fanoušky přepraví rychle z místa na místo (Peking-Čang-ťia-kchou za 50 minut). Co se týče výstavby stadionů, ta nebude tak divoká jako u letních olympijských her, které se v Pekingu odehrály roku 2008. Některé stadiony se totiž pouze uzpůsobí na danou disciplínu.

Kolik to bude stát?

Zorganizovat olympijské hry není levná záležitost. Peking má ovšem 2 výhody. Zaprvé může částečně využít infrastrukturu z letních olympijských her a zadruhé, jako autoritářský stát, se nemusí zodpovídat svým občanům.

Čína utratila v roce 2008 za letní hry 40 miliard amerických dolarů. Rozpočet na ZOH je daleko skromnější – 3,9 miliardy USD. Jenže, jak poznamenává Wall Street Journal, ani původní rozpočet na letní olympiádu nebyl nijak vysoký - 4,6 miliardy dolarů. Peking jej však překročil o 35 miliard dolarů.

Proč zvítězil Peking?

Popravdě řečeno to nebylo zas tak těžké. Při hlasování spolu soupeřily pouze dva státy, oba podobného ražení - Čína a Kazachstán. Všichni rivalové z Evropy se z kandidatury jeden po druhém stáhli. Například v Krakově si místní občané zvolili v referendu stavbu metra namísto pořádání olympiády, zatímco Oslo a Stockholm se nedočkali podpory ze strany politiků.

K pousmání je také fakt, že při konečném hlasování se zhroutil elektronický systém a členové komise musely svou volbu napsat postaru - na lístek.

Kritika olympiády v Číně

Tak jako při letních olympijských hrách v Pekingu i tentokrát se objevují hlasy proti udělení pořadatelství zemi, která ve velkém a hrubě porušuje lidská práva. A tak jako v roce 2008, i za tři roky zůstanou sliby Číny, že se v této otázce napraví, opět nenaplněny. Čili čeká se víc zatýkání, víc týrání, víc mučení.

Při letní olympiádě v Pekingu bylo „pro jistotu“ zatčeno spoustu potenciálních „potížistů“, ať už z řad stoupenců dlouhodobě pronásledované meditační disciplíny Falun Gong, lidskoprávních aktivistů nebo kohokoliv, kdo by si odvážil stěžovat na vládnoucí komunistickou stranu.

Medailový sáňkař Martins Rubenis o své cestě ke sportovním úspěchům
{youtube}yinmRx401tg{/youtube}


Sophie Richardsonová z Human Rights Watch si po oznámení vítězného pořadatele neodpustila trefnou poznámku: „Olympijské motto výše, rychleji, silněji je dokonalým popisem útoku čínské vlády na občanskou společnost: víc pokojných aktivistů zadrženo v rekordním čase, a podrobeno daleko tvrdšímu zacházení.“

pochoden
Nalevo: Plakát zvoucí na štafetu s pochodní za lidská práva v Praze v rámci protestů proti Letním olympijským hrám v Pekingu 2008 (volné dílo); napravo: průvod v Buenos Aires 12. dubna 2008 v rámci uváděné štafety (CC 2.0/Dignified Allegory)

Výkonný kongresový výbor USA pro Čínu dokonce vyzval v říjnu 2018 Mezinárodní olympijský výbor, aby stáhl přidělení olympiády čínskému režimu kvůli „katastrofálnímu stavu lidských práv“ v zemi.

„Domnívat se, že je vůbec možné, aby se za Si Ťin-pchinga (prezident ČLR) pořádaly olympijské hry, je nehorázné,“ prohlásil člen výboru Chris Smith v narážce na masové internace etnických Ujgurů do pracovních táborů.

foto 6 umely snih
Zimní olympiáda v Pekingu bude o umělém sněhu. (volné dílo)

Rovněž se objevily hlasy kritiky poukazující na nedostatek sněhových srážek v místě pořádání i na fakt, že zimní sporty jsou v Číně teprve v plenkách. Všechny olympijské zóny budou muset použít umělý sníh.

Čínští funkcionáři ovšem promptně slíbili, že sníh nebude problém, prostě se vyrobí z vody. Ostatně to samé udělali Rusové v Soči, ovšem za enormních nákladů, díky čemuž se tato olympiáda zapsala jako nejnákladnější v dosavadních dějinách (55 miliard dolarů).

Hlavní město Číny nemá vody na rozdávání a hýření během her této situaci nijak nepomůže. Jak poznamenává The New York Times odvolávající se zprávu čínské neziskovky Přátelé přírody, 11 lyžařských resortů v Pekingu spotřebovává ročně v průměru kolem 3,7 milionů kubíků vody, což je dostatek zásob pro 42 tisíc lidí. „Samozřejmě, že by neměli mít lyžařské rezorty,“ říká penzionovaný hydrolog Chu Kchan-pching, který reporty pro Přátele přírody píše.


Líbil se vám tento článek? Podpořte nás prosím jeho sdílením na sociálních sítích.

]]>
m.cabejsek@seznam.cz (Ondřej Horecký) Šport Thu, 21 Feb 2019 07:31:17 +0000
Olympijský medailista Rubenis: Jeho cesta ke zdraví i sportovním úspěchům (video) http://www2.epochtimes.cz/2018021123989/Olympijsky-medailista-Rubenis-Jeho-cesta-ke-zdravi-i-sportovnim-uspechum-video.html http://www2.epochtimes.cz/2018021123989/Olympijsky-medailista-Rubenis-Jeho-cesta-ke-zdravi-i-sportovnim-uspechum-video.html V tomto krátkém snímku se podíváme, jak Rubenisovi, lotyšskému sáňkařovi, který je držitelem čtyř olympijských medailí, pomohlo tradiční čínské cvičení k úspěchům. 

Martins Rubenis prozrazuje, jak mu metoda pro rozvoj těla a mysli, zvaná Falun Gong, pomohla zvítězit v boji se sebou samým, změnit se a být pevným v tom, co dělá. Nakonec ho vnitřní klid a vyrovnanost přivedly až na stupně vítězů. Zúčastnil se celkem pěti Olympijských her, postavil si vlastní sáně, začal myslet více na druhé než sám na sebe a nakonec získal olympijský bronz na Hrách v Turíně v roce 2006 a v Soči 2014. Rubenis je v historii prvním Lotyšem, který získal medaili na Zimních olympijských hrách.

„Jako sportovec mohu dosáhnout určité úrovně, ale pokud nezlepšuji svoji mysl a svůj charakter, když se nezlepšuji v každodenním životě, tak se zkrátka nemůžu zlepšit ani jako sportovec,“ míní Martins Rubenis.


{youtube}yinmRx401tg&feature{/youtube}
Líbilo se vám toto video? Podpořte nás prosím jeho sdílením na sociálních sítích.

Podobné články: Super-modelka Pooja Mor prozrazuje, jak ji meditace „drží při zemi“ ve světě módy


]]>
m.cabejsek@seznam.cz (Michal Cabejšek) Šport Sun, 11 Feb 2018 19:29:35 +0000
Hvězda NBA Shaq soutěžil s dvouletým dítětem v hodu na koš – vyhrálo dítě http://www2.epochtimes.cz/2014010321819/Hvezda-NBA-Shaq-soutezil-s-dvouletym-ditetem-v%20hodu-na-kos-vyhralo-dite.html http://www2.epochtimes.cz/2014010321819/Hvezda-NBA-Shaq-soutezil-s-dvouletym-ditetem-v%20hodu-na-kos-vyhralo-dite.html

20140103 titusShaquille O'Neal, hráč NBA, který bude velmi pravděpodobně zapsán do síně slávy, soutěžil s dvouletým Titusem Ashby v hodu na koš. Ashby se objevil v americkém pořadu „Jimmy Kimmel Live" s O'Nealem, čtyřnásobným šampiónem NBA, a dokázal ho překonat.

]]>
juraj.skovajsa@gmail.com (Jack Phillips) Šport Fri, 03 Jan 2014 21:47:22 +0000
Diamantová liga: Oštěpař Veselý ovládl Monako http://www2.epochtimes.cz/2013071921450/Diamantova-liga-Ostepar-Vesely-ovladl-Monako.html http://www2.epochtimes.cz/2013071921450/Diamantova-liga-Ostepar-Vesely-ovladl-Monako.html

Monako, 19. července 2013 – Evropský mistr v oštěpu, Vítězslav Veselý, dnes kraloval na mítinku Diamantové ligy v Monaku. Po menší soutěžní pauze kvůli problémům s tříslem se předvedl hodem 87,68 metrů, jenž mu přinesl jasné vítězství a letošní vedení mezi oštěpaři.

]]>
juraj.skovajsa@gmail.com (Juraj Skovajsa) Šport Fri, 19 Jul 2013 21:28:48 +0000
Evropská liga: Sparta nakonec jen remizovala, Liberec prohrál http://www2.epochtimes.cz/2013071821448/Evropska-liga-Sparta-nakonec-jen-remizovala-Liberec-prohral.html http://www2.epochtimes.cz/2013071821448/Evropska-liga-Sparta-nakonec-jen-remizovala-Liberec-prohral.html

Praha, 18. červenec 2013 – Na Letné se dnes odehrál první zápas druhého předkola Evropské ligy mezi AC Spartou Praha a švédským klubem BK Häcken. Favorizovaní Letenští nedokázali udržet dvoubrankové vedení z kopačky kapitána Lafaty a zápas skončil nakonec remízou. Další český zástupce v soutěži, Liberec, prohrál s lotyšským Skontem venku 1:2.

]]>
juraj.skovajsa@gmail.com (Juraj Skovajsa) Šport Thu, 18 Jul 2013 21:52:47 +0000
Liga mistrů: Plzeň zdolala Sarajevo v prvním zápase 4:3 http://www2.epochtimes.cz/2013071621440/Liga-mistru-Plzen-zdolala-Sarajevo-v-prvnim-zapase-43.html http://www2.epochtimes.cz/2013071621440/Liga-mistru-Plzen-zdolala-Sarajevo-v-prvnim-zapase-43.html

Plzeň, 16. červenec 2013 – V úvodním zápase druhého předkola Ligy mistrů zdolala Plzeň na domácí půdě Sarajevo 4:3. I když se Viktorka snažila držet soupeře pod tlakem celý zápas, byli to právě fotbalisté Željezničaru, kteří otevřeli skóre a maximálně využívali chyby v obraně českého mistra rychlými brejky. O postupu Plzně do třetího předkola Ligy mistrů se rozhodne v odvetném zápase, jenž se koná v Bosně za týden 23. července od 21,00.

]]>
juraj.skovajsa@gmail.com (Juraj Skovajsa) Šport Tue, 16 Jul 2013 21:52:38 +0000
Sprinterským světem se závěrem týdne provalila dopingová vlna – pozitivní test Powella, Gaye a Simpsonové http://www2.epochtimes.cz/2013071521436/Sprinterskym-svetem-se-zaverem-tydne-provalila-dopingova-vlna-pozitivni-test-Powella-Gaye-a-Simpsonove.html http://www2.epochtimes.cz/2013071521436/Sprinterskym-svetem-se-zaverem-tydne-provalila-dopingova-vlna-pozitivni-test-Powella-Gaye-a-Simpsonove.html

Agentura Reuters v neděli informovala o pozitivních dopingových nálezech předních světových sprinterů Powella, Gaye a Simpsonové. Powell „braní“ striktně odmítá; Gay naznačil, že byla zneužita jeho důvěra a Simpsonová říká, že vědomě by si nic nevzala.20130715-sprinteri-doping2

]]>
zdenkazden@centrum.cz (Juraj Skovajsa) Šport Mon, 15 Jul 2013 06:54:10 +0000