Zdenka Danková | 5. 10. 2014
Tato východoslovanská polévka se připravuje několika různými způsoby, v každé oblasti trochu jinak. Boršč je skutečně výjimečnou specialitou a sytou pochoutkou.
Potřebujeme:
1 bulvu červené řepy
3 mrkve
větší cibule
česneku, kolik unese naše...
Koncem léta sbíráme padané ovoce, většinou bývá už přezrálé. (Blumy, švestky, ryngle, mirabelky). A takové je dobré na marmeládu anebo právě na náš ovocný koláč, jehož recept vám přinášíme.
Ondřej Horecký | 3. 8. 2014
V parné letní dny přijde vychlazený meloun vhod. Pokud se vám ale nechce dělat s krájením, zašpinit mixér - a chcete potěšit děti, tady je rychlý zlepšovák. V parné letní dny přijde vychlazený meloun vhod. Pokud se vám ale nechce dělat s krájením,...
Ondřej Horecký | 18. 9. 2013
Letos se u nás na Slovácku urodilo opravdu hodně ovoce, švestky nevyjímaje. Největší radost z toho mají samozřejmě milovníci slivovice, ale taková trnka, jak se tady švestkám říká, se dříve používala především k výrobě povidel a na sušení.
Ondřej Horecký | 13. 9. 2013
Když jsem přemýšlel, co udělat s úrodou mrkve zakoupenou od kamaráda, hned mě napadl mrkvový dortík nebo buchta, chcete-li. Starý dobrý carrot cake, tak jak ho znám z Anglie. Najdete ho v lepší či horší kvalitě v každém supermarketu a na spoustě dalších...
Epoch Times | 10. 9. 2013
Historické postavy Číny a jejich přínos čínské kuchyni
Čínští učenci byli tradičně zdatní v mnoha oborech. Nesloužili pouze jako císařští a státní úředníci. Jak si tehdejší mravy kázaly, věnovali se také vytříbeným formám zábavy ve formě...
Ondřej Horecký | 23. 8. 2013
I s málo ingrediencemi se dá udělat velké jídlo. Tento tradiční italský recept se připravuje v oblastech Lazio a Campania a jeho název by se dal přeložit jako špagety na způsob lehké ženy, abychom to vyjádřili mírně.
I s málo ingrediencemi se...
Ondřej Horecký | 19. 8. 2013
Snoubení kyselé, slané a mírně nahořklé chuti vytváří u tohoto receptu skvělou kombinaci vhodnou buď jako překrm nebo jako doplněk sušších jídel, např. tam, kde byste jinak použili zavařené okurky.
Výsledné „hranolky“ nebudou takové jako ty...
Ondřej Horecký | 15. 8. 2013
Možná si řeknete, že to není žádná věda, ale divili byste se, kolik lidí u nás těstoviny vaří způsobem, za který by vás vášnivý italský kulinář mohl i napadnout, minimálně slovně. Pojďme si tedy podrobně říct, jak se mají podle Italů správně...