Ilustr. foto. (Hermes Rivera / Unsplash)
Ilustr. foto. (Hermes Rivera / Unsplash)
Vařit si doma vám může pomoci zůstat zdravější, a když víte, jak správně na to, ani se nebudete přejídat.

„Když vaříte doma, máte plnou kontrolu nad tím, CO a KOLIK toho na vašem talíři skončí,“ říká Christy Wilsonová, výživová poradkyně.

Počkejte si 20 minut po hlavním jídle (to je zhruba doba, kdy „mozek dostane signál z žaludku“). Pokud se pořád cítíte hladoví, přidejte si, ale pravděpodobně tomu tak nebude.

Můžete zkusit také servírovat jídlo na menších talířích, čímž na sebe „ušijete“ malý trik. Na menším talíři vypadá stejná porce jídla relativně větší a budete si myslet, že jíte více. Zkuste servírovat na talíř suroviny v následujícím poměru: ½ zelenina, ¼ maso, ¼ příloha.


Jíst porce o správné velikosti je také důležité. Vyzkoušejte při servírování tento tip: dejte si sacharidy (těstoviny, brambory) maximálně v objemu své pěsti, porci proteinů (masa) ve velikosti balíčku karet a všechno to obložte hromadou zeleniny.

Nejlepší je naplánovat si jídla na celý týden a držet se toho.

Když už si musíte dát jídlo koupené v bufetu či bistru, pamatujte, že je lepší si jej dát na talíř, abyste předešli přejídání se.

Místo limonád nebo piva je lepší pít vodu.

S těmito několika tipy máte nakročeno k lepšímu zdraví a zdravému hubnutí.


Líbil se vám náš článek? Podpořte nás prosím jeho sdílením na sociálních sítích.