Kuskusové mufiny. (Screenshot / Youtube)
Kuskusové mufiny. (Screenshot / Youtube)
Dalo by se říci, že kuskus již u mnohých Čechů zdomácněl. Používáme jej do salátů, na zahuštění polévek, jako přílohu k luštěninám nebo do slaných nákypů. Kolik z nás však by kuskus použilo pro sladký pokrm?

Od kuskusových mufin ale nečekejte přeslazený dortíček k odpolednímu kafíčku. Toto je seriozní jídlo, které vás opravdu nasytí a zároveň se nemusíte cítit provinile, pokud si dáte o jeden či dva navíc. Výborné jsou polité javorovým sirupem a s jablečným pyré.

Jejich příprava je snadná, rychlá a levná.



Na recept budete potřebovat:

  • větší misku propařeného kuskusu *

  • jednu nastrouhanou mrkev

  • misku sušených švestek

  • mističku vlašských ořechů

  • 3 lžičky datlového sirupu

Postup:

Všechny ingredience smícháme. S touto vzniklou hmotou naplníme mufinovou formu. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut. Pak už stačí polít javorovým sirupem a vychutnávat.

Přejeme vám dobrou chuť!


* Kuskus je těstovina, kterou pouze spaříme přesným množstvím horké vody

Recepty v kategorii: Rychlé „zálesácké“ müsli