Co budete potřebovat:
- 1 (kadeřavou) kapustu
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 2 žemle
- trochu mléka
- sůl, pepř, česnek, majoránka
- vejce, mouka, strouhanka (na obalení)
Kapustu nakrouháme a dáme ji vařit 10 minut do vroucí vody. Scedíme a vymačkáme vodu.
Navlhčíme nakrájené žemle v mléce, přidáme kapustu, mleté maso a okořeníme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Karbanátkové těsto necháme odpočinout 30 minut.
Vytvoříme karbanátky, obalíme v mouce, vejci a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Já je mám nejraději s bramborovou kaší, a vy?
Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.it.
Podobné recepty:
Chorizo karbanátky
Italské lilkové smaženky
Salát se zelím a pomerančem