20150313-karb
Kapustové karbenáty.
Máte je také rádi? Někdo je dělá jen z kapusty, někdo přidá též kousek mletého masa, výborné jsou na každý způsob. Mám pro karbanátky slabost už od dětství, když jsem chodila do základní školy, měla nejlepší kamarádku, která si do školy nosila na svačinu sáček plný karbanátků. A protože to byla moje nejlepší kamarádka, myslela i na mě. A mám ještě nyní v paměti, jak o velké přestávce sedíme na lavičce ve školní zahradě a ládujeme se jejími výbornými karbanátky.

Co budete potřebovat:

  • 1 (kadeřavou) kapustu
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 2 žemle
  • trochu mléka
  • sůl, pepř, česnek, majoránka
  • vejce, mouka, strouhanka (na obalení)

Kapustu nakrouháme a dáme ji vařit 10 minut do vroucí vody. Scedíme a vymačkáme vodu.

Navlhčíme nakrájené žemle v mléce, přidáme kapustu, mleté maso a okořeníme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Karbanátkové těsto necháme odpočinout 30 minut.

Vytvoříme karbanátky, obalíme v mouce, vejci a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Já je mám nejraději s bramborovou kaší, a vy?


Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.it.


Podobné recepty:

Chorizo karbanátky

Italské lilkové smaženky

Salát se zelím a pomerančem