Výsledek pečení se dostaví rychle a potěší případné hosty. Navíc, v máku se ukrývá dobrý zdroj vápníku pro naše tělo. (Z. Danková/Epoch Times ČR)
Pokud nemáme doma ani jedno vajíčko a chceme upéci buchtu, postačí nám pár ingrediencí a podaří se nám to celkem rychle.

Potřebujeme:

  • 150 g mletého máku
  • 150 g cukru
  • 300 mouka polohrubá, zčásti můžeme dát celozrnnou
  • ¼ l mléka
  • skořice mletá
  • 1 kypřicí prášek

Smícháme sypké části a nakonec pomalu přiléváme mléko. Těsto zůstává spíše husté. Připravíme si vymazanou a moukou vysypanou formu a do ní těsto vyklopíme a pomáháme si gumovou stěrkou. Použít můžeme formu na bábovku nebo dortovou. Povrch těsta ozdobíme slunečnicovými semínky. Umletý mák moučník dobře promastí a udělá ho vláčným.

Ke skromnému dezertu přejeme dobrou chuť!

20150118makovec3
(Z. Danková/Epoch Times ČR)