Tato východoslovanská polévka se připravuje několika různými způsoby, v každé oblasti trochu jinak. Boršč je skutečně výjimečnou specialitou a sytou pochoutkou.
Potřebujeme:
- 1 bulvu červené řepy
- 3 mrkve
- větší cibule
- česneku, kolik unese naše chuť
- kysané červené zelí
- brambory
- vepřové maso od kosti
- obyčejný ocet
- olej
- sůl
- kysaná smetana
- asi 3 litry vody
V hrnci uvaříme maso do měkka a přidáme brambory nakrájené na kostičky.
Červenou řepu a mrkve oloupeme a nastrouháme. Nastrouháme také cibuli a česnek.
Na oleji potom smažíme cibuli, česnek a mrkev, každou ingredienci ovšem zvlášť, nesmícháme je.
Přidáme do hrnce a ještě povaříme. Ochutíme octem, přidáme kysané zelí podle chuti.
Na talíři podáváme s kysanou smetanou. Spojením řepy, mrkve a smetany získá pochoutka nakonec úžasné zabarvení.
Dobrou chuť!