Příprava: do 10 minut
Vaření: do 30 minut
Co budete potřebovat:
(pro 6 osob)
- 1 velkou cuketu (200–300 g)
- 1 střední cibuli
- 1 středně velký brambor
- 100 g špenátu (čerstvého nebo zmrazeného)
- 2 lžíce oleje
- 1,2 litru zeleninového vývaru
- 150–200 ml smetany na šlehání
- hrst petrželové nati, nakrájené nadrobno
- 1 lžíci lístků čerstvé máty, nakrájených nadrobno
Nadrobno nakrájejte cibuli, cuketu i brambor. V hrnci si rozehřejte olej a přihoďte cuketu a cibuli. Smažte, dokud cibulka nezesklovatí. Přidejte brambor, špenát a vývar, snižte plamen a na mírném ohni nechte vařit pod pokličkou asi 20 minut.
Přidejte petržel a mátu, vypněte plotnu a ručním mixérem všechno rozmixujte. Vmíchejte smetanu, dochuťte solí a pepřem, je-li třeba, a můžete podávat. Doporučuji na kousky nakrájený opečený chleba.
Přejeme dobrou chuť!
Tipy:
Pokud budete polévku ohřívat, neměla by projít varem, kvůli smetaně.
Dozdobit můžete lístky máty.
Nejrychlejší cesta k úpravě chleba je opéct si ho v toustovači a pak nakrájet na čtverečky.
Související recepty:
Cuketa plněná mrkví a balkánským sýrem
Libanonské kari s lilkem a cuketou