20111027_recepty_FazolGulas
Fazolový guláš (Zdenka Danková/Velká Epocha)

Na podzim máme dost barevných fazolí, a protože jíst luštěniny je doporučováno jako výborné pro zdraví i očištění těla, přinášíme vám jednoduchý recept, jak tyto strakaté plodiny připravit.

 

Co budete potřebovat:

 

  • barevné fazole (asi dvě hrsti na osobu)
  • cibuli
  • párek nebo slaninu (vegetariáni vynechají)
  • trochu polohrubé mouky
  • rajčata nebo kečup
  • papriku mletou nebo gulášové koření
  • majoránka
  • pepř

Fazole namočíme nejlépe na 24 hodin. Potom vaříme v čerstvé vodě asi hodinu. (Papinův hrnec by vaření zkrátil asi na třetinu.)

Když jsou fazole uvařené do měkka, přidáme nakrájená rajčata a slaninu (nebo nakrájený párek). Usmažíme nasekanou cibulku, přidáme jíšku a fazole obojím zahustíme. Ještě chvilku povaříme. Zbývá dokořenit hořčicí, majoránkou, pepřem. Po odstavení z varu nasypeme mletou papriku nebo gulášové koření.

Fazolový guláš nejlépe chutná s chlebem.

 

Dobrou chuť!

 

Vyzkoušejte také:

Sojový guláš

Dhal s čočkou a cizrnou

Květákový dhal

Fazolový trojboj

Indická polévka z červené čočky

 

VŠECHNY RECEPTY