Tvarohový dort s jahodami (Ondřej Horecký/Velká Epocha)
 
Delikatesní pochoutka plná dobrých věcí. Starý osvědčený a roky prověřený recept. Použít můžete i jiné ovoce, nicméně jahody jsou nejlepší, obzvlášť ty, které vám zrovna rostou na zahrádce...
 
 
Příprava: do 30 minut + 24 hodin vychladnutí
 
 

 Co budete potřebovat:

  • 4 plátky (2 lžíce) želatiny
  • 2 kostky tvarohu
  • 300 - 400 g jahod (4 hrsti), omytých a nakrájených na plátky (kousky)
  • 3 vejce
  • cca půl balení piškotů
  • 200 g mletého cukru
  • 200 ml horkého mléka (ne vařícího)
  • půlku másla
  • sirup (rum, sherry)
 
 
Podle návodu si připravte želatinu. Tvaroh zabalte do utěrky nebo papíru, aby se vysušil.
 
Želatinu nalijte do mixéru společně s rozbitými vejci a cukrem. Promixujte. Postupně po troškách (jinak se vám srazí) přidávejte tvaroh, horké mléko a máslo. Až je všechno dobře promíchané, vylijte třetinu hmoty do dortové formy. Na tuto vrstvu naskládejte piškoty. Pokapejte sirupem. Pak naskládejte kousky jahod.
 
dort tvaroh
Postup kladení - první vrstva (Ondřej Horecký/Velká Epocha)
Zalijte opět hmotou, pak naklaďte piškoty (pokapte sirupem) a dalším vrstvu jahod. Zalijte zbývající hmotou. Pro ozdobu můžete nahoru naskládat opět jahody nebo jiné ovoce. Dejte do lednice a nechte asi 24 hodin ztuhnout.
 
 
 
Přejeme dobrou chuť!

 

Související recepty:

Jahodová omeleta

Bavorský jablečný koláč

Tvarohová pomazánka s nivou

Domácí kynuté ovocné knedlíky

Jablkový dort od Venušky

 

VŠECHNY RECEPTY