Kokosová buchta z podmáslí

Foto: Kokosová buchta z podmáslí. (Velká Epocha)

Chutná a jednoduchá buchta z kokosu a podmáslí, rodinný poklad od manželčiny babičky.  Kdo má rád kokos, tomu bude zaručeně chutnat.


Příprava: cca 10 min.

Pečení: cca 30 min.

 

Co budete potřebovat:

  • 180 ml podmáslí
  • 260 g hl. mouky speciál
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 - 200 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 vanilinový cukr

Zapněte troubu na 170 oC (horkovzdušnou na 150 oC ). Dobře ušlehejte cukr s vejcem a vanilinovým cukrem. Pak přidejte podmáslí a po troškách, za stálého míchání vařečkou, přidávejte mouku prosypanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte kokos a opět zevrubně promíchejte vařečkou.

Vylijte těsto do dortové formy (vytřené máslem a vysypané moukou) a nechte péct, dokud buchta na povrchu jemně nezhnědne. Zkontrolujte špejlí, že je propečená a po vychladnutí můžete servírovat.


Přejeme dobrou chuť!

Tipy:
Pro zdravějí variantu použijte celozrnnou nebo špaldovou hladkou mouku a tmavý cukr.

Množství cukru si upravte podle preferencí. 150g je pro ty z nás, kteří mají radši jemnou sladkost.

Jestli máte raději moučníky mokřejšího typu, rozkrojte buchtu horizontálně na půl a obě kola zevnitř natřete marmeládou, popř. krémem a zase připlácněte na sebe.


Vyzkoušejte také:

Čokoládovo - cuketová buchta

Piškotová roláda s čokoládovým krémem

Jednoduchá bábovka ze šlehačky

Pravý pajerský koláč

Jednoduché kokosky s čokoládou

Kokosové kuře

 

VŠECHNY RECEPTY