Image

Tabletop Toma Lysého (foto: Honza Válek)

BRNO - Ve dnech od 9.-12.11. se na brněnském výstavišti konal mezinárodní sportovní veletrh SPORT Life. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších sportovních akcí svého druhu ve střední Evropě, na které se každým rokem zvyšuje počet účastníků a návštěvníků.

Co nabízí?

Na veletrhu SPORT Life byla k vidění ucelená nabídka zboží jak pro aktivní, tak i pro zájmové sportovce. Už minulý rok byl výjimečný množstvím vystaveného zboží a velikostí výstavní plochy

Letošnímu ročníku vévodilo pět základních témat: Cyklistika (BIKE Brno), Fitness (kulturistika, aerobik, spinning, zdravá výživa, rehabilitace, masáže), Outdoor (turistika, horolezectví, aktivní pobyt v přírodě), Indoor (raketové, míčové, halové a bojové sporty) a Golf (vybavení, hřiště, golfová turistika).

Nechyběl Šebrle ani freestyle.

Součástí Lifesportu Brno byly i výstavy lodí (Boat Brno) a karavanů (Caravaning Brno) a hlavně bohatý doprovodný program. V minulém ročníku se zde konalo již druhé MČR v lezení na obtížnost nebo Mistrovství České republiky v biketrialu.

Letos se uskutečnil mezinárodní veletržní pohár v Pétanque, SPORT Life Cup na veslařských trenažérech, či MERIDA SPORT Life Cup 2006 – závod horských kol v různých kategoriích.

Fanoušci sportovních událostí se mohli těšit na množství předních sportovců jak české, tak světové scény. Byl mezi nimi Eddy Merckx – legenda světové cyklistiky 20.století, Roman Šebrle – Olympijský vítěz, Mistr světa a rekordman či Jiří Ježek – Mistr světa v časovce na paralympijském MS. Nechyběly také autogramiády, doprovodné ukázky sportů, tance, módní přehlídky, capuera show, nebo přehlídka freestylu na horských kolech na mimirampě.