Zdenka Danková | 2. 12. 2013
Hrst horkých pečených kaštanů patřila vždy k podzimnímu koloritu. Setkáte se s nimi však i na některých vánočních trzích. Kaštany jsou považovány za chutné i romantické zahřátí.
V domácím použití potřebujete recept, jak si tuto lahůdku vhodně...
Zdenka Danková | 18. 11. 2013
Pouhých pár týdnů před Vánocemi nám biofarmy nabízejí zvláštně vyhlížející ovoce. Liči skutečně podmanivě evokuje dračí pohled, ale to je jen povrchní dojem.
Červené ovoce, podobné očím draka z pohádky, pochází z Asie. Nazývá se také liči...
Benjamin Chasteen | 10. 11. 2013
Čaj, po vodě nejčastěji konzumovaný nápoj na světě, má historii dávnou jako čínská kultura. V průběhu dějin kvůli němu docházelo na různých kontinentech ke kontroverzním situacím, vypráví se o něm, že je v něm kouzlo dlouhověkosti, pro básníky a...
Zdenka Danková | 8. 11. 2013
Nedávno se na „freshbedýnkach“ objevil návod, jak jíst asijské ovoce, které nese mnoho názvů. Jeho zářivě oranžový plod někdy přechází až do červena a bývá srovnáván s tvarem rajčete. Dorůstá velikosti kolem 5 – 8 cm, jeho bobule může vážit...
Zdenka Danková | 6. 11. 2013
Známe lepší nápoj z české zahrádky, než jakým je jablečný mošt? Na „freshbedýnkách“ se nově objevila nabídka skvělého jablečného cidre (čti sidr) v bio kvalitě. Nabízejí ho jako fantastický nápoj, a to v několika verzích: jako suchý,...
June Fakkert | 8. 10. 2013
Když přijde na čaj, existuje celá řada druhů. Každý má svou jedinečnou chuť a zdravotní účinky. Přinášíme vám přehled pěti základních typů čaje a na co by se vám mohly hodit.
Když přijde na čaj, existuje celá řada druhů.
Diana Zhang | 21. 8. 2013
Na světě existuje celkem šest druhů čaje: zelený, černý, bílý, žlutý, oolong a květový čaj. Bílý a žlutý čaj jsou daleko méně oblíbené a ani nejsou tak široce dostupné v obchodech a na trzích. Květový čaj je zpravidla obyčejný čaj, do kterého se...
Zdenka Danková | 5. 8. 2013
Pokud procházíte regály v obchodě se zdravou výživou, možná narazíte na záhadnou skleničku, která obsahuje pár scvrklých kousků neznámého ovoce za dosti vysokou cenu. Na etiketě stojí: ume-boshi. Co to je a k čemu můžeme takovou „raritku“ použít? Jde...
Zdenka Danková | 26. 7. 2013
Máte zálibu v zeleninových salátech? Možná vám dobře poslouží rada, že pokud do nich přidáte umeocet, nebudete již potřebovat sůl.Jeho červená tekutina totiž není tak docela skutečným octem. Namísto kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou.