Ondřej Horecký | 25. 3. 2010
Rychlý, chutný, zdravý, s minimem ingrediencí, takový je tento středomořský salát. Nejdřív jsem měl při prvním soustu pochyby, ale jakmile se všechny chutě plně rozloží na jazyku, chcete další a další sousta, dokud nic nezůstane.
Rychlý,...
Ondřej Horecký | 17. 3. 2010
Sladká a rychlá dobrůtka pro vás i vaše děti. Zapékané banány s kakaovou drobenkou a ořechy. Výsledek byl tak dobrý, že než jsem stačil udělat snímek, manželka mi polovinu snědla. Příprava: 10 min. Pečení: 35 min.
Sladká a rychlá dobrůtka pro...
Ondřej Horecký | 10. 3. 2010
Velmi snadný a rychlý recept na chutnou večeři pro každého. Jde o zdravé jídlo, které bude chutnat i vašim dětem.
Příprava: 5 min.
Smažení: 7 min.
Co budete potřebovat:
(pro 2 – 3 porce)
1 čerstvou brokolici
3 – 5 stroužků česneku
1...
Ondřej Horecký/Velká Epocha | 3. 3. 2010
Jednoduchý a velice chutný recept inspirovaný thajskou kuchyní. Jde o smažené plátky hovězího s houbami a ústřicovou omáčkou. Recept jsem si přivezl přímo z Thajska, jen místo šiitake hub jsem použil hlívu.
Jednoduchý a velice chutný recept...
Ondřej Horecký | 25. 2. 2010
Kdo má rád zázvor a jeho ostrou chuť, bude potěšen tímto vitamíny nabitým „chřipkobijcem", který je zároveň i velmi lahodným a osvěžujícím nápojem.
Tento recept pochází z Konga, ale podobné nápoje se připravují v mnoha dalších zemích světa,...
Ondřej Horecký | 17. 2. 2010
Nedávno se mi vybavil salát, který nám rodiče často dělávali, když jsme byli dětmi. Vyptal jsem si od nich recept, vyzkoušel a opravdu... pořád chutná tak skvěle. Jedná se o salát ze zavařeného červeného zelí s majonézou.
Nedávno se mi vybavil...
Uvaříme těstoviny klasickým postupem - voda se solí (doporučuji zvolit těstoviny většího tvaru, např. spirály nebo trubky, dobré jsou i celozrnné těstoviny z tmavé mouky). Uvařené promícháme se lžící oleje a bylinkami (bazalka, dobromysl, tymián -...
Ondřej Horecký | 28. 1. 2010
Brambory - neodmyslitelná součást stravy našeho národa. Podobně jako Irové i my bychom se bez nich asi neobešli. Tady je jeden z mnoha způsobů přípravy erteplí, zemáků, kobzol anebo jak se jim říká...
Příprava: 10 min.
Pečení: cca 40 min.
Co...
Ondřej Horecký | 20. 1. 2010
Rychlý a chutný recept vhodný jako masový doplněk k těstovinám.
Příprava: 10 min.Pečení: cca 25 min. Do středně velkého hrnce vylijete olej z tuňáka. Pokud je ryba ve vlastní šťávě, šťávy se zbavte a do hrnce nalijte 2 lžíce olivového oleje.