Recepty

Recepty: Thajské zelené kari s tofu

Co je pro Čechy svíčková, to je pro Thajce zelené kari. S masem i bez masa, chutná vždy a všem, jen to nesmíte přehnat s ostrostí. Tohle je jedno z klasik mé domácí kuchyně, jídlo, ke kterému se pravidelně a s vděkem vracíme. Tipy: Zelená kari...

Cizrnový salát s fetou

Rychlý, chutný, zdravý, s minimem ingrediencí, takový je tento středomořský salát. Nejdřív jsem měl při prvním soustu pochyby, ale jakmile se všechny chutě plně rozloží na jazyku, chcete další a další sousta, dokud nic nezůstane. Rychlý,...

Recepty: Zapékané banány

Sladká a rychlá dobrůtka pro vás i vaše děti. Zapékané banány s kakaovou drobenkou a ořechy. Výsledek byl tak dobrý, že než jsem stačil udělat snímek, manželka mi polovinu snědla. Příprava: 10 min. Pečení: 35 min. Sladká a rychlá dobrůtka pro...

Recepty: Brokolice s česnekem

Velmi snadný a rychlý recept na chutnou večeři pro každého. Jde o zdravé jídlo, které bude chutnat i vašim dětem. Příprava: 5 min. Smažení: 7 min.   Co budete potřebovat: (pro 2 – 3 porce) 1 čerstvou brokolici 3 – 5 stroužků česneku 1...

Recepty: Hovězí po thajsku

Jednoduchý a velice chutný recept inspirovaný thajskou kuchyní. Jde o smažené plátky hovězího s houbami a ústřicovou omáčkou.  Recept jsem si přivezl přímo z Thajska, jen místo šiitake hub jsem použil hlívu. Jednoduchý a velice chutný recept...

Recept: Zázvorový džus

Kdo má rád zázvor a jeho ostrou chuť, bude potěšen tímto vitamíny nabitým „chřipkobijcem", který je zároveň i velmi lahodným a osvěžujícím nápojem. Tento recept pochází z Konga, ale podobné nápoje se připravují v mnoha dalších zemích světa,...
Nedávno se mi vybavil salát, který nám rodiče často dělávali, když jsme byli dětmi. Vyptal jsem si od nich recept, vyzkoušel a opravdu... pořád chutná tak skvěle. Jedná se o salát ze zavařeného červeného zelí s majonézou. Nedávno se mi vybavil...
Uvaříme těstoviny klasickým postupem - voda se solí (doporučuji zvolit těstoviny většího tvaru, např. spirály nebo trubky, dobré jsou i celozrnné těstoviny z tmavé mouky). Uvařené promícháme se lžící oleje a bylinkami (bazalka, dobromysl, tymián -...
Brambory - neodmyslitelná součást stravy našeho národa. Podobně jako Irové i my bychom se bez nich asi neobešli. Tady je jeden z mnoha způsobů přípravy erteplí, zemáků, kobzol anebo jak se jim říká...   Příprava: 10 min. Pečení: cca 40 min.   Co...

Recepty: Tuňák po italsku

Rychlý a chutný recept vhodný jako masový doplněk k těstovinám. Příprava: 10 min.Pečení: cca 25 min. Do středně velkého hrnce vylijete olej z tuňáka. Pokud je ryba ve vlastní šťávě, šťávy se zbavte a do hrnce nalijte 2 lžíce olivového oleje.