Ondřej Horecký | 19. 8. 2011
Pokud máte na zahrádce alespoň polovinu okurek, jako my, tyto recepty se vám sejdou. Nabité zdravými látkami za horkých dnů nádherně osvěží. Příprava je velmi jednoduchá, i když může být zdlouhavá, pokud, jako já, nemáte nějaký vynalézavý...
Ondřej Horecký | 11. 8. 2011
Když přijde řeč na kompoty, vždy si vzpomenu na konec prázdnin nebo babí léto, kdy nám babička připravovala kompot z ovoce. Teď už si ho dělávám sám a řeknu vám, že není nad lepší osvěžení a pochoutku, než vychlazený kompot.
Příprava...
Ondřej Horecký | 4. 8. 2011
Masové kuličky jsou skvělou a snadnou formou úpravy masa a dají se připravit i použít nejrůznějšími způsoby.
Tento recept je na knedlíčky z vepřového masa, ale stejně tak můžete přidat i hovězí, použít nejrůznější bylinky a ingredience.
Ondřej Horecký | 30. 7. 2011
Pokud přemýšlíte, co s vaší úrodou paprik a rajčat, tady je chutný a jednoduchý recept z Kréty, který váš problém vyřeší. Nejde o hlavní jídlo, spíš o přílohu anebo zajímavý předkrm na vaši párty.
Příprava: do 10 min.
Vaření: do 30...
Zdenka Danková | 28. 7. 2011
Není sice po Velikonocích, ale v létě jsou vajíčka levnější, a pokud seženete domácí, která jsou čím dál vzácnější, tak si určitě dobře pochutnáte.Než půjdete do lesa na borůvky či na maliny nebo na houby, přibalte si do batohu svačinu.
Bohumil Bartošek | 21. 7. 2011
V letní době dovolených je čas připomenout jednoduchý recept na rychlou a levnou svačinu, při které využijete ztvrdlý chleba i sezónně levnější vejce a zeleninu.
Co budete potřebovat:
starší chleba (pečivo)
vejce
olej
Krajíce starého...
Ondřej Horecký | 21. 7. 2011
Gazpacho (čti gaspáčo) je španělská polévka pocházející z Andaluzie. Připravuje se z čerstvých ingrediencí a za studena a podává se vychlazená za horkých letních dnů. Existuje nepřeberné množství receptů a variant, my vám přinášíme, samozřejmě,...
Ondřej Horecký | 14. 7. 2011
Dnes si ukážeme, jak vyrobit thajský salát z nezralého manga, ledového salátu a opražených buráků s pro nás neobvyklým dresinkem. Hodí se jako příloha k asijským jídlům, ale vynikající je i sám o sobě.Příprava: 30 min. Co budete potřebovat:(porce...
Ondřej Horecký | 8. 7. 2011
Cuketové placky (hobak čon) o tloušťce palačinek jsou vynikajícím předkrmem, ale klidně poslouží i jako hlavní jídlo. Omáčka, do které se namáčejí, jídlu propůjčí úplně jiný, přesto velmi chutný, rozměr, než na jaký jsme u nás...