Zdenka Danková | 27. 10. 2011
Na podzim máme dost barevných fazolí, a protože jíst luštěniny je doporučováno jako výborné pro zdraví i očištění těla, přinášíme vám jednoduchý recept, jak tyto strakaté plodiny připravit.
Co budete potřebovat:
barevné fazole (asi dvě hrsti...
Zdenka Danková | 20. 10. 2011
Takový rodinný recept, když čekáte hosty, není k zahození. Můžete jim připravit rychlé a docela syté pohoštění. Jde spíše o studenou kuchyni. Nemusíte ani moc vařit, pouze uvaříte vejce. Kolik vajec, to necháme na vás, podle počtu hostů.
Ondřej Horecký | 13. 10. 2011
Úroda ořechů byla letos dobrá, i nějaké hrušky se najdou, tak proč si nepřipravit tento chutný sezónní salát z hrušek, vlašských ořechů obalených v cukru, a z nivy. Zastoupeny jsou sladká, kyselá i slaná chuť, které se spolu krásně...
Ondřej Horecký | 6. 10. 2011
Jak název napovídá, jde o plátky hovězího upraveného v japonském stylu s ingrediencemi, jako omáčka teriyaki, zázvor a sladký rýžový ocet.
Maso se nechá marinovat minimálně 24 hodin v lednici, aby se pak bleskově osmahlo na woku. Pokrm se zpravidla podává s...
Ondřej Horecký | 29. 9. 2011
Máte rádi hranolky, ale po návštěvě rychlého občerstvení máte výčitky a bolesti břicha? Pak vyzkoušejte tuto chutnější a zdravější alternativu. Pokud máte celer domácí, ze zahrádky, pak jde o velice levný pokrm.
Příprava: 10 min.
Pečení: cca 30...
Ondřej Horecký | 22. 9. 2011
Nastává čas tykví a s tím i otázka, co s nimi. Proč nezkusit jednoduchou a chutnou krémovou polévku, která zahřeje a zasytí?
Já ji připravuji z varianty Butternut (máslová), ale stejně tak můžete zkusit i jinou odrůdu dýní. Máslové dýně jsou skvělé i...
Bohumil Bartošek | 15. 9. 2011
Chcete lehkou, levnou a relativně zdravou dobrotu pro děti i dospělé? Příprava je jednoduchá a fantazii se meze také nekladou. A proč jde o úsporný recept?
Recept nepotřebuje mléko. Jablka nemusíte nutně kupovat - můžete použít i padaná a lze vykrájet i ta...
Ondřej Horecký | 8. 9. 2011
Kynuté knedlíky se dělají v mnoha domácnostech a rozhodně nejde o recept pro úplné začátečníky. Společně s mamkou, která dělá jedny z nejlepších knedlíků pod sluncem, jsme proto sestavili tento srozumitelný návod, jak na to.
U nás na Slovácku se...
Ondřej Horecký | 1. 9. 2011
Pokud chcete známé a přátele překvapit něčím neotřelým a zároveň chutným, zkuste tuto pomazánku nepřehlédnutelné barvy a skvělé chuti.
Hummus je zdravý sám o sobě a s přídavkem červené řepy bude ještě zdravější. Pro variantu s vařenou...