Festival filmů Krucemburský výtah. Screenshot z video-znělky festivalu. (krucemburk.cz)
Festival filmů Krucemburský výtah. Screenshot z video-znělky festivalu. (krucemburk.cz)
Městečko Krucemburk na Vysočině se rozhodlo uspořádat mimořádný filmový festival, který nese vtipný název „Krucemburský výtah“.

„Pane Ciroku, natočte nám nějakou pěknou českou znělku pro ten náš Krucemburský festival, ozvalo se jednoho dne z Českého rozhlasu. Ale to není jen tak, povídám, to se musí promyslet,“ vypráví pořadatelé festivalu. „No a oni říkali, že tady není co promýšlet, že je potřeba ten výtah pro dům s pečovatelskou službou, a že se ty lidi krásný z Krucemburku rozhodli udělat filmový festival, aby taky přispěli z toho výtěžku na ten výtah.“

Jak je tedy z názvu a příběhu patrné, jedná se o dobročinnou akci, která zve diváky na filmový maraton s cílem vytvořit dobročinnou sbírku.

Nakonec se podařilo onu kýženou znělku natočit a jedná se skutečně o upřímný český humor z malého města, který určitě žádného Čecha ani Moraváka neurazí.

„A Krucemburk fagot povídám, tak to abysme si mákli, co? A už se volalo Štěpánovi Cincibusovi, aby to krásně natočil... A teď to hlavní - herci jsou lidé z Krucemburku a všichni hrají na jedničku!“ prozrazují pořadatelé.

Tak se pojďme na tu slavnou znělku podívat.



Kdy: 20.–23. června 2019

Kde: Krucemburk – mapa

Program: krucemburk.cz

* Vstupenky *

V nabídce jsou 4 typy akreditace – bez ubytování, s ubytováním ve stanovém městečku u rybníku Řeka (2 km) nebo pod střechou v docházkové vzdálenosti do místa konání festivalu. U kategorie Silver máte v ceně i polopenzi, u Gold dokonce plnou penzi, takže budete úplně bez starostí.

Motto festivalu

Máte rádi příběhy s happy endem? Tak pojďte jeden vytvořit! Těšte se na filmové a seriálové lahůdky, pestrý doprovodný program a spoustu dalších zážitků!

Následující video nabízí sondu do zákulisí natáčení videoklipu.

Jak se točila MFFKV znělka


Líbil se vám tento článek? Podpořte nás prosím jeho sdílením na sociálních sítích.