Procházky uměním: Galakoncert ve františkánském barokním klášteře - Plzeň (4. 6. 2019)
Procházky uměním: Galakoncert ve františkánském barokním klášteře - Plzeň (4. 6. 2019)
Letní program sedmého ročníku hudebního festivalu Procházky uměním zahájí v prostoru františkánského barokního kláštera v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

„Připravila jsem pro vás skutečnou programovou lahůdku,“ říká zakladatelka projektu Jitka Hosprová. Diváci uslyší tři díla od A. Vivaldiho, který byl ve své tvorbě finančně podporován západočeským šlechtickým rodem. Dále bude následovat Kytarový koncert a koncert pro violu a kytaru v podání mistra Lubomíra Brabce.

Koncert obohatí i dětský italský houslový virtuoz Leo Gennari, který už ve svých 12 letech vítězil na mezinárodních soutěžích. Jeho obrovský talent ho přivedl k debutovému představení v Carnegie Hall.

Přední mezzosopranistka Lucie Hilscherová se představí arií J. S. Bacha a také společným provedením Kantáty na text slavné české básnířky Karly Erbové „...A na počátku bylo slovo“ významného českého a plzeňského skladatele profesora Jiřího Bezděka.

„Ke spolupráci jsem přizvala plzeňský smyčcový orchestr Camerata Plzeň, Dívčí akademický sbor KHK a Smíšený akademický sbor KHK Pedagogické fakulty Západočeské univerzity,“ prozrazuje Jitka Hosprová.

Výtěžek ze vstupného bude věnován na opravu Husovy kaple v Dolní Bělé, poslednímu chátrajícímu dílu významného českého funkcionalistického architekta Jiřího Fischera.

Kdy: 4. 6. 2019 v 19:00
Kde: u ,,Františkánů" v Plzni, Františkánská 11

* Vstupenky *

The Epoch Times je mediálním partnerem festivalu Procházky uměním.