Žlutočervenou polévku můžeme „přibarvit“ i zeleným hráškem. (Z. Danková)
Žlutočervenou polévku můžeme „přibarvit“ i zeleným hráškem. (Z. Danková)
Někdy už opravdu nevíme, jakou polévku rychle uvařit k obědu. Nemáme kost, kousek masa ani kořenovou zeleninu. Tak jak si poradíme?

V létě je to snadnější. Doma většinou máme po ruce vždy kousek cibule, vejce, rajčata, krupici, omastek. Tak zkusíme „barevnou polévku“, která se v létě na stole dobře vyjímá.

Potřebujeme:
  • 1–2 vejce
  • olej nebo máslo ke smažení
  • cibule
  • rajčata
  • paprika
  • mražený (nebo čerstvý) hrášek
  • hrubá krupice nebo pšeničný bulgur
  • Koření: Vegeta, muškátový květ, kurkuma, provensálské koření
  • sůl
 
Nejprve na oleji usmažíme pokrájenou cibulku, pokud máme i mrkev, přidáme mrkev. Dolijeme vodou, nakrájíme rajčata nebo papriku a vložíme do polévky. Krátce povaříme. Zavaříme 1-2 hrstky krupice nebo vypraný bulgur (bulgur vaříme ještě asi 12 minut). Přidáme zelený hrášek, pokud máme, a koření.

Nakonec rozklepneme a rozmícháme do polévky vejce.

Polévka vás osvěží, bulgur a vejce zčásti zasytí.

Dobrou chuť.