Někdy už opravdu nevíme, jakou polévku rychle uvařit k obědu. Nemáme kost, kousek masa ani kořenovou zeleninu. Tak jak si poradíme?
V létě je to snadnější. Doma většinou máme po ruce vždy kousek cibule, vejce, rajčata, krupici, omastek. Tak zkusíme „barevnou polévku“, která se v létě na stole dobře vyjímá.
Potřebujeme:
- 1–2 vejce
- olej nebo máslo ke smažení
- cibule
- rajčata
- paprika
- mražený (nebo čerstvý) hrášek
- hrubá krupice nebo pšeničný bulgur
- Koření: Vegeta, muškátový květ, kurkuma, provensálské koření
- sůl
Nejprve na oleji usmažíme pokrájenou cibulku, pokud máme i mrkev, přidáme mrkev. Dolijeme vodou, nakrájíme rajčata nebo papriku a vložíme do polévky. Krátce povaříme. Zavaříme 1-2 hrstky krupice nebo vypraný bulgur (bulgur vaříme ještě asi 12 minut). Přidáme zelený hrášek, pokud máme, a koření.
Nakonec rozklepneme a rozmícháme do polévky vejce.
Nakonec rozklepneme a rozmícháme do polévky vejce.
Polévka vás osvěží, bulgur a vejce zčásti zasytí.
Dobrou chuť.