Na korpus budeme potřebovat
- 150 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 4 lžíce horké vody
- dortová forma o průměru 20 cm
Na krém
- 250 g mascarpone
- 250 g sýr ricotta
- 500 g jahod
- 7 polévkových lžic cukru
Našleháme žloutky s cukrem a postupně přidáváme horkou vodu a šleháme do pěny. Našleháme bílky na tuhý sníh a postupně přidáváme s prosátou moukou. Nalijeme do připravené dortové formy a pečeme při 180° C přibližně 30 minut. Korpus necháme vychladnout a rozřízneme ho příčně na tři pláty.
Našleháme sýr ricotta a mascarpone, do kterého přidáme 4 lžíce cukru. Jahody rozmixujeme s cukrem. Jednotlivé pláty korpusu nejdříve potřeme dostatečně rozmixovanými jahodami a potřeme krémem. Také celý dort potřeme krémem a polijeme rozmixovanými jahodami, použijeme několik jahůdek na ozdobu. Necháme dobře vychladit v chladničce.
Dobrou chuť!
Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.it.
Související recepty:
Tvarohový dort s jahodami
Jahodová omeleta
Domácí kynuté ovocné knedlíky