Něco do sebe má a vyplatí si ji připomenout a zopakovat si staré časy. Zejména „omáčkoví“ strávníci budou možná povděčni.
Potřebujeme:
- 4 cibule
- olej nebo tuk na smažení (Hera, máslo)
- hladkou nebo celozrnnou mouku
- sůl
- pepř (nebo i jiné koření podle chuti)
- kapku octa
- trochu smetany
Cibuli nakrájíme na kostičky a prudce osmažíme, až zesklovatí. Chvilku ještě smažíme, až nám pěkně zhnědne, a pak zaprášíme moukou. Zalijeme vodou a necháme povařit do měkka. Zbývá ji osolit, dochutit octem nebo smetanou a okořenit.
Labužníci si ji mohou propasírovat nebo rozmixovat. Vypadá sice trochu jako „UHO“ (univerzální hnědá omáčka), ale její chutí můžete být příjemně překvapeni.
Dobrou chuť k prosté stravě!