Já jsem si letos při pečení zavzpomínala na moji babičku a prababičku, které mi zanechaly tyto krásné formičky různých tvarů, rohlíčky, slepičku a kohoutka, zajíčka, jahodu a mnoho dalších a dalších forem.
I recept je ten originální tak, jak pekla pracny moje babička. Je velmi jednoduchý a pracničky se rozplývají na jazyku.
Recept:
- 500 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 1 celé vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 kávová lžička ml. skořice
- 2 kávové lžičky tluč. hřebíčku (já ho tluču ve starém hmoždíři)
- 400 g tuku na pečení
- 4 lžíce kakaa
- moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení
Peču při 180°C přibližně 10 minut a obaluji ještě teplé v cukru.
Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky a také italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.it/