20141206-pracny
 
Já vím, určitě máte již pracničky nebo také tlapky pěkně upečené, uložené v krabicích a čekají, až budou za pár dní krásně servírované na slavnostním talíři, vonící skořicí, hřebíčkem a kakaem.

Já jsem si letos při pečení zavzpomínala na moji babičku a prababičku, které mi zanechaly tyto krásné formičky různých tvarů, rohlíčky, slepičku a kohoutka, zajíčka, jahodu a mnoho dalších a dalších forem.

I recept je ten originální tak, jak pekla pracny moje babička. Je velmi jednoduchý a pracničky se rozplývají na jazyku.

Recept:
  • 500 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 celé vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kávová lžička ml. skořice
  • 2 kávové lžičky tluč. hřebíčku (já ho tluču ve starém hmoždíři)
  • 400 g tuku na pečení
  • 4 lžíce kakaa
  • moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení

Peču při 180°C přibližně 10 minut a obaluji ještě teplé v cukru.


Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky a také italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.it/